Avslöjar: Jimmy Thelin har varit på intervju i Sunderland

Publicerad 2023-12-14

Jimmy Thelin är jagad av ett gäng utländska klubbar.

Enligt Sportbladets uppgifter har han, precis som Kim Hellberg, varit på intervju för jobbet som huvudtränare i Sunderland.

Samtidigt finns det intresse från minst ytterligare en engelsk klubb och en klubb utanför Skandinavien.


Guldplan 2024: 60 minuter tv bara om Elfsborg


Jimmy Thelin har hyllats för sina insatser i Elfsborg under en längre tid och Sportbladet kunde för en månad sedan avslöja att Svenska fotbollförbundet hade honom med på listan över en tänkbar kandidat att ta över svenska herrlandslaget i fotboll.

Han har också varit på intervju med SvFF men är inte övertygad om att förbundskaptensjobbet ska vara rätt för honom just nu. Samtidigt har han tackat nej till jobbet i en belgisk klubb.

Intervjuat svenskduo

Däremot kan nu Sportbladet avslöja att Jimmy Thelin, precis som Kim Hellberg, intervjuats för jobbet som huvudtränare i Sunderland.

Jimmy Thelin.

Thelin var på plats hos den engelska klubben i måndags där han hade ett möte med delar av klubbens styrelse. Det uppger väl initierade källor för Sporbladet. Utgången av intervjun och om Thelin är en toppkandidat eller inte framgår inte av Sportbladets uppgifter.

Reims tränaren Will Still har hela tiden varit oddsfavorit att ta över Sunderland, men just nu ser det ut att vara ett öppet race, då sillygurun Fabrizio Romano rapporterafr om att Sunderland för samtal med en annan kandidat än just Will Still.

Thelin har intervjuats av Sunderland

Och frågan är hur högt upp på klubbens lista Thelin är just nu? Dessutom erfar Sportbladet att Thelin också har intresse på sig från en annan klubb i The Championship (inte Swansea som det ryktats om) och ytterligare en klubb utanför Skandinavien.

Sportbladet har sökt Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson för en kommentar.