Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dramaten

Nedskärningar väntas på Dramaten – slår främst mot personalen

Personal kommer att sägas upp på Dramaten som en följd av de minskade statliga anslagen, bekräftar Jens Thilman, fackligt ansvarig på teatern, för TT.

Förhandlingarna väntas vara klara senast i februari.
Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hur många och vilken slags personal som kommer att drabbas av nedskärningarna är ännu oklart eftersom förhandlingarna fortfarande pågår. Enligt Thilman beräknas förhandlingarna vara avslutade först i februari.

Nedskärningarna kommer främst slå mot personalen, men även andra områden.

I november uppgav Dramatenchefen Mattias Andersson att teatern har fem miljoner kronor mindre nästa år och därtill ”frysta anslag” några år framöver, det vill säga inga uppräkningar för allmänna kostnadsökningar och inflation som tidigare har ökat det årliga anslaget med drygt två miljoner kronor. En direkt konsekvens av de minskade anslagen är färre premiärer på stora scenen, sade Andersson då.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.