Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kim Persson om kärleken till Leif GW

Leif GW, 78, och Kim Persson, 66, träffades på en vernissage dit han kommit med en annan kvinna.

Nu berättar paret om äktenskapet i en intervju med Dagens Nyheter.

– Det enda jag visste om Leif då – förutom lite om vad han jobbar med – var att han är en womanizer. Och vem vill bli kär i en womanizer?

Se till att du har Expressens app nedladdad för att missa några nyheter 

"De är snälla och fördragsamma"
Leif GW Persson och Kim Persson gifte sig 2003.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Paret Persson 2019 på premiären av Netflix första svenska originalserie, "Störst av allt" baserad på Malin Persson Giolitos boksuccé.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Kim och Leif GW Persson på en representationsmiddag på Slottet 2006.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / MEDIABILD
För barnbarnens skull kan Leif GW Persson tänka sig att gå på Gröna Lund – här 2018.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

I nära tre decennier har polisprofessorn Leif GW och Kim Persson varit ett par. 

Första gången de stötte ihop var på en vernissage 1995. Hon var 38 – han är 12 år äldre. Trots att han kom dit med en annan kvinna tog han reda på var hon bodde och hade för telefonnummer. Samma kväll ringde han, vilket han tidigare berättat för Expressen.

– Hon var inte så road. Jag hade ett jävla dåligt rykte på den där tiden, trots att jag hade börjat sköta mig, sa han då. 

Några dagar senare åt de middag tillsammans. Kim Persson fick hjärtrusning när de började umgås – eftersom hennes alkoholkonsumtion gick upp 300 procent, berättar hon för Dagens Nyheter. 

Att dricka vin till varje måltid var något helt nytt.

”Leif tycker att jag är väldigt besvärlig”

Ändå blev de de tillsammans. Efter en paus i relationen gifte de sig 2003.

Kim Persson är uppvuxen i Uppsala med åtta hel- och halvsyskon och en pappa som drack – och beskriver sig som ” en liten planta uppdriven för att vara tillsammans med Leif”.

– Jag kan klara mig själv, jag kan underhålla mig själv, jag är rolig att prata med, jag är inte en anklagande person. Jag käftar emot. Leif tycker att jag är väldigt besvärlig. Men han skulle bli uttråkad om jag bara lade huvudet på sned, säger hon till Dagens Nyheter. 

Slutade jobba

Sammantaget har paret sex barn och 13 barnbarn. Några gemensamma var aldrig aktuellt – eftersom hon då blivit i stort sett blivit ensam med ansvaret, enligt Kim Persson.

Paret delar intresset för mat och dryck och tittar ofta på deckare tillsammans. Hon är den snabbare av dem på att lösa mordgåtorna från tv-soffan. 

Kim Persson, som bland annat arbetat som kredithanterare på Telia, slutade jobba när de gifte sig. Hon har funderat över om det var dumt, säger hon till Dagens Nyheter.

– Sedan har jag inte suttit hemma och virkat antimakasser och väntat på att Leif ska behöva mig. Så har det inte varit. Men jag har funnits till hands.

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.