Annons

Annons

Annons

Gräv bort Skåne

Julfilmerna på Netflix är en helvetesloop

Varifrån kommer de och varför är de så många?

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Netflix & Tom Wall

Annons

Inbäddat innehåll

I Sydsvenskans kulturpodd ”Gräv bort Skåne!” undersöker vi kulturvärlden från ett skånskt perspektiv. Du kan lyssna i spelaren ovan, eller där du lyssnar på dina poddar – som Spotify, Apple Podcasts eller Google Podcasts. Följ ”Gräv bort Skåne!” i din poddspelare så missar du aldrig ett nytt avsnitt.

Annons

Annons

Det behövde bara göras: Vi har vadat i skit för lyssnarnas skull.

Framför allt är det Rakel Chukri som har hamnat i en helvetesloop, och sett den ena julfilmen efter den andra på Netflix. Nu har hon en konspirationsteori och den har med amerikansk kristen propaganda att göra.

Maria G Francke har bara doppat tårna i detta julträsk men är även hon ganska skakad över kvaliteten och har för första gången använt snabbspolningen på Netflix bara för att få det undanstökat. Ändå inser hon att hon kommer att titta på fler. Varför?

Filip Yifter-Svensson har hållit sig undan från de nya filmerna och framhåller att det finns bra julfilmer. Från förr. Och ”förr” var på 90-talet. Han har också en lösning på hur man kan hotta upp dagens torra och könlösa julfilmer. ”Best christmas ever” blir ”Best XXXmas ever”!

Häng med i vår kulturbevakning – gå in under ”Mitt konto” och ”Notisinställningar” i appen och aktivera pushnotiserna för kultur!

Annons

Annons

Till toppen av sidan