Flera personer har skadats i en lastbilskrock under fredagsmorgonen. Arkivbild.
Flera personer har skadats i en lastbilskrock under fredagsmorgonen. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna död efter lastbilskollision på E6 – vägen avstängd hela dagen

Fyra personer har förts till sjukhus efter att ha skadats i en lastbilskrock på E6:an i bohuslänska Tanum under fredagsmorgonen.


Flera av personerna tvingades klippas ur lastbilarna av räddningstjänsten och en av dem – en kvinna – har mycket allvarliga skador.

Olyckan inträffade vid 04.30.

— Tre lastbilar kolliderade med våldsam kraft på vägen. Polis och räddningstjänst är på plats och vi har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Kvinna död efter trafikolyckan på E6

Vid lunchtid på fredagen meddelade polisen att den skadade kvinnan, som är i 50-årsåldern, avlidit efter olyckan.

Vad som har föranlett olyckan är i nuläget oklart, men enligt uppgifter ska det ha rått mycket halt väglag vid olycksplatsen. Efter kvinnans död utreds händelsen även som vållande till annans död.

Enligt Trafikverket beräknas E6:an vara avstängd hela dagen. Under tiden leds trafiken om via väg 920 mellan Tanumshede och Rabbalshede.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.