Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75-tips

V75-tips med Mats E Djuse inför omgången på Bollnäs

Mats E Djuse är en av Sveriges vassaste kuskar. 

Med Expressen Premium får ni en unik genomgång av stjärnkusken inför lördagens omgång. 

■ Expressens travredaktion jobbar stenhårt med att ge läsarna de bästa tipsen. Varje vecka erbjuder vi utförliga guider, tränarkommentarer, spikförslag, skrällvarningar och avslag till V64, V86, V75 och GS75.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

V75-1: Jag hoppas på spets och slut

1 Zätamustangen var väldigt fin när jag vann med honom näst senast och jag hoppas att han ska ha samma form den här gången. Innerspåret är passande och jag laddar för ledningen och tycker vi ska ha hygglig vinstchans om vi kommer dit. Bakom oss är det många med chans.

2 My Dreams, 5 Huit och 12 Liberty Boko ska samtliga med om man garderar.

1 Zätamustang

Har fått ett drömläge då han kan öppna bra och håller vi upp ledningen måste han vara en av de som kan vinna loppet.

Vagn: Vanlig.

Huvudlag: Helstängt.

V75-2: Min bästa segerchans

Det är väl några som höjer sig över mängden här, bland annat min styrning 11 Global Collection. Men samtidigt måste jag varna för 3 Udine Celeber som jag körde senast och hon står på tur för en seger och fick ett perfekt utgångsläge. Kan bli svårfångad i spets.

11 Global Collection

Jag hade tre hästar att välja på i loppet och valde henne till slut. Är hon i samma form som i de senaste starterna borde det vara min bästa chans i omgången.

Vagn: Vanlig.

Huvudlag: Öppet.

V75-3: Klass II känns vidöpppet

Detta är ett av de svåraste loppen i omgången att tippa. 4 Jacques Mearas har fått ett bra läge och har varit bra vid segrarna och jag förstår att han är mycket streckad. 1 G.K.Talisman har det bästa läget och blir det lite körning så är nog inte 12 Bengt borta heller.

6 Cherieff Sund

Hästen gick väldigt bra för mig i ett par starter i höstas. Han har fått lopp i kroppen nu efter en paus och skulle han löpa upp till sitt bästa tror jag inte att han är helt borta. Det är väl en typisk outsider.

Vagn: Vanlig.

Huvudlag: Helstängt.

V75-4: En trio gör upp

Det är tre hästar som höjer sig över mängden i kallblodsloppet.

13 Stumne Fyr har varit otroligt bra vid de tidigare Sverige-besöken under året och är formen i ordning tror jag att han kan bli en tuff nöt att knäcka för 11 Månlykke A.M.. Inte heller 5 Brenne Rön som står bättre till ska man glömma bort, han kanske kan sitta i ledningen tidigt med lite flyt.

11 Oppgårdsdrängen

Hästen är lite missgynnad av skotvånget och jag misstänker att vi får svårt att räcka till seger från det här läget. Vi smyger spårsnålt för att plocka så fina pengar som möjligt.

Vagn: Vanlig.

Huvudlag: Öppet.

V75-5: Vinner trots bakspåret

Jag har sedan lång tid tillbaka haft ett väldigt gott öga till 11 High on Pepper som har gjort flera vassa prestationer under säsongen. Jag är inte ett dugg förvånad över utdelningen på slutet och trots elftespåret borde han vara svårstoppad på lördag också. Jag tror att High on Pepper har kommit till eliten för att stanna. Han bör vara omgångens bästa spik.

V75-6: Tipsettan har högt kunnande

Trots skor runt om och ett fjärdespår i voltstart är 4 Xanthis Hilton min vinnare. Jag tycker att han har visat högst kunnande och måste streckas. 7 Ninepoints Lasse vann lätt senast och verkar vara i toppform. Prickar han starten måste han vara ett hett bud igen, men samtidigt tror jag det är större galopprisk när det handlar om voltstart. 2 Global Above All har prima form för dagen och är säkert gynnad av den långa distansen.

8 Conch On Inn

Jag tycker att han var positiv vid delad seger med en bra häst senast och det var gott om luft ner till övriga. Läget behöver inte vara fel och vi får köra lite på chans. Jag tycker inte att han ska vara helt golvad.

Vagn: Vanlig.

Huvudlag: Öppet.

V75-7: Formstark och bästa läget

2 Reven Dejavu var riktigt duktig senast och fick bara stryk av en topphäst. Han drog ett fördelaktigt startspår och det kan visa sig avgörande och han är min vinnare i loppet. Kommer han till spets kan han bli svår att passera. Men min uppsittning 4 Garth Vader samt 5 Hannibal Face ska också streckas i ett tidigt skede.

4 Garth Vader

Han fick en bra resa senast men avgjorde på bra sätt och det var starkt med tanke på att han hade varit ifrån innan det loppet. Borde inte vara sämre nu och läget är bra. En av mina bättre chanser under dagen.

Vagn: Amerikansk.

Huvudlag: Öppet.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.