Därför är Axnér med på VM-uppvärmningarna – i jeans

Publicerad 2023-12-15

HERNING. Som spelare var Tomas Axnér en riktig bollirare.

Som förbundskapten kan inte 54-åringen låta bli att vara med på landslagets uppvärmningar – i jeans.

– Det är gött att känna på bollen lite, säger han.

Det är VM men som en annan flicklagstränare står han där i jeans inne på planen mitt under uppvärmningarna som bollplank och agerar passiv försvarare när spelarna kommer på löpande band – Tomas Axnér.

– Jag har aldrig varit med om att en huvudtränare varit med så. I mitt klubblag är det fystränaren som gör det. Jag tror att Tomas njuter, säger Linn Blohm med ett skratt.

Det gör han, den 54-årige förbundskaptenen som alltid coachar i jeans.

– Det är gött att känna på bollen lite och passa till dem. Jag får också se spelarna i ögonen en gång och peppa dem, säger han.

”Kul att hoppa in på träningarna”

Axnérs medverkan på de så kallade halvkontringarna, som de flesta handbollslag kör på sina uppvärmningar, är inte de enda gångerna han är aktiv under VM.

Blohm berättar att förbundskaptenen gärna är med på träningarna också.

– Allt han kan vara med på där tycker han är skitkul, säger linjespelaren.

Axnér:

– Jag vill hålla igång och tycker att det är kul att hoppa in på träningarna och spela lite på kanten.

”Blivit en grej”

Axnérs roll under uppvärmningarna inför matcherna har blivit en så viktig rutin att spelarna inte börjar övningen förrän han är på plats.

– Det har blivit en grej att jag ska vara med där. När jag gjorde en tv-intervju en gång stod de och väntade på att jag skulle bli klar och så fick jag springa dit och först då kunde de börja.

Han spelade själv tills han var 41 år.

Saknar du att vara spelare?

– De första åren efter att jag slutade spela och blev tränare var jag fortfarande spelare i huvudet. Ibland när jag tittar på en del matcher känner jag att man fan kunde ha spelat fortfarande.

Sportbladets Nyhetsbrev

Skaffa Plus och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.