I mars 2022 tvingades KD Karlskrona be om ursäkt till Svenska Kyrkan för att de tagit åt sig äran för kyrkans insamling till Ukraina. Foto: Skärmdump från Facebook

År av kontroverser kring KD Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Det här är inte första gången Kristdemokraterna i Karlskrona hamnar i blåsväder för politikernas ageranden. Sedan tidigare har partiet tvingats be om ursäkt ett flertal gånger – och partitoppar har hoppat av under uppmärksammade former.

  • I mars 2022 publicerade KD Karlskrona en video i sociala medier, där partiet tackade för de gåvor som samlats in till Ukraina i Tyska kyrkan. Problemet: KD hade ingenting med insamlingen att göra, och efter hård kritik från Svenska kyrkan fick Bengt Jönsson be om ursäkt för tilltaget.
KD-kaos i Karlskrona

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pelle Nordensson (KD), funktionsstödsnämndens ordförande i Karlskrona, vill inte kännas vid att han står bakom kontot ”Amazing Flexo”. Foto: SVT/Skärmdump
  • Sydöstrans gästledare Peter Östling skrev en KD-kritisk krönika i tidningen. Det fick KD-toppen Billy Åkerström att mejla hans arbetsgivare, Försvarsmakten, och ifrågasätta lämpligheten i Östlings ”bisyssla”. Partiet bad senare om ursäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KD-kaos i Karlskrona

Mer i ämnet