Dagens PS

Staten frias från ansvar i pensionsbedrägeri

Staten frias i pensionsbedrägeriet med Falcon Funds.
Staten frias i pensionsbedrägeriet med Falcon Funds. (Foto: Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0/Holger.Ellgaard/Bilden har beskurits och lagts på en färgad bakgrund.)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 15 dec. 2023Publicerad: 15 dec. 2023

I dag kom domen där en enskild pensionssparare stämt staten efter att hans pengar med hjälp av förfalskade dokument flyttades till Falcon Funds.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pensionsspararen Daniel Edencrona krävde skadestånd från staten på grund av att Pensionsmyndigheten inte hade tillräckliga kontroller för att upptäcka bedrägeri, det rapporterar TV4.

Han fick hjälp med att stämma staten för bristande säkerhet i pensionssystemet av Centrum för rättvisa. I dag har Stockholms tingsrätts dom kommit och den friar staten.

“Det här kunde hända för att staten inte hade någon säkerhet i systemet. Det var vilda västern, och så får det inte gå till, säger Alexandra Loyd, pressansvarig på Centrum för rättvisa”, till TV4.

Domen är av stor principiell betydelse då över en miljard kronor försvann i bedrägeriet med Falcon Funds och cirka 7 000 pensionssparare drabbades.

Domen kommer troligtvis överklagas och Alexandra Loyd säger att det handlar om vilken typ av säkerhet vi kan vänta oss att staten har, det skriver TV4.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Dags för nya pensionsrätter – så gör du Dagens PS

CC BY-SA 3.0

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS