Microsoft investerar i H2 Green Steel

Taggar i artikeln

H2 Green Steel Microsoft
Microsoft är ett av de bolag som har in med pengar i H2 Green SteelMicrosoft är ett av de bolag som har in med pengar i H2 Green Steel
Microsoft är ett av de bolag som har in med pengar i H2 Green Steel
Publicerad
Uppdaterad

Microsoft, Hitachi och Siemens är några av bolagen som gick in med pengar i Harald Mix gröna stålbolag H2 Green Steels senaste kapitalrunda.

Anders Frick

Det var i september som H2 Green Steel tog in ytterligare 18 miljarder kronor för att kunna fortsätta utveckla grönt stål.

Nu står det klart att mjukvarujätten Microsoft är ett av de bolag som gick in med pengar. Det rapporterar Impact Loop, som har tagit del av handlingar från Bolagsverket där det framgår att Microsoft gick in med 7,7 miljoner euro, vilket motsvarar närmare 90 miljoner kronor.

Microsoft var dock inte ensam utländsk investerare. Utöver Microsoft så investerade bland annat även Hitachi, Siemens samt den italienska miljardärsfamiljen Agnellis företag Lingotto.

Annons

Från svenskt håll så gick bland annat stålbolagets grundare Vargas, riskkapitalbolaget Altor, familjen Wallenbergs FAM och Stenbecksfären Kinnevik in med kapital.

 

Annons