Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rawa Majid kopplas till en rad våldsdåd.

Rawa Majid häktad för dödsskjutning i Tullinge

Uppdaterad
Publicerad

Gängledaren Rawa Majid, även kallad Kurdiska räven, har häktats i sin utevaro för medhjälp till mord i Tullinge där en man i 50-årsåldern sköts ihjäl i sin bostad i början av mars.

Enligt häktningsprotokollet har Rawa Majid, utpekad ledare för det kriminella Foxtrotnätverket, ”tillsammans och i samförstånd med andra främjat mordet” genom att lämna uppgifter om en bil, vapen och telefon som använts vid brottet.

Han är på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Tre häktade sedan tidigare

Det var natten mot den tredje mars som mannen sköts till döds i sitt hem i Tullinge, sydväst om Stockholm. Snart kunde polisen gripa tre personer, som i mars häktades misstänkta för medhjälp till mord.

Enligt uppgift i flera medier var mordet en del av en pågående gängkonflikt. Dådet misstänks också ha varit en hämnd mot den mördade mannens son, som själv är misstänkt för en skottlossning i Uppsala.

Rawa Majid har hållit sig undan utomlands i många år. Han är sedan tidigare också häktad i sin utevaro för anstiftan till ett annat mord i Haninge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.