Alex Batty är hittad.
Alex Batty är hittad. - Foto: Greater Manchester Police.

Försvunnen brittisk pojke funnen i Frankrike sex år senare

Alex Batty kom inte tillbaka efter en resa till Spanien tillsammans med sin mamma och morfar. Då var året 2017. Sex år senare hittas han ensam i Frankrike.


Den brittiska pojken Alex Batty reste i september år 2017 till Spanien tillsammans med sin mamma Melanie Batty och morfar David Batty. Mamman och morfadern var inte Alex juridiska vårdnadshavare och planen var att de skulle vara tillbaka i England den 8 oktober där Alex mormor och vårdnadshavare Susan Caruana väntade. Men de kom inte tillbaka. 

"Jag älskar dig, jag vill åka hem"

Sex år senare hittas Alex, numera 17 år, gåendes i regnet nära staden Toulouse i Frankrike. Detta var BBC först att rapportera om. Mannen som hittade Alex var en leverantör på motorcykel. Till polisen berättar han att Alex sa till honom att han hade vandrat i fyra dagar. Mannen sökte sedan på Alex namn på sin telefon och kunde se att tonåringen var saknad. 

Alex bad mannen om att få kontakta sin mormor och letade upp henne på Facebook. Där skrev han: "Hej, farmor, det är jag, Alex. Jag är i Frankrike Toulouse. Jag hoppas verkligen du får det här meddelandet. Jag älskar dig, jag vill åka hem."

Ville leva en "alternativ livsstil"

Alex har uppgett att han varit i Frankrike de senaste två åren. Han har levt kring bergskedjan Pyrenéerna som sträcker sig genom Spanien, Frankrike och Andorra. Alex har dock inte berättat för polisen i England vart hans mamma och morfar befinner sig. Pyrenéerna är även ett känt ställe för de som vill leva "alternativa livsstilar", skriver BBC. 

Hans mormor Susan berättade i en intervju 2018 att hon trodde att mamman hade tagit med pojken för att sedan leva med en spirituell grupp i Marocko. Hon har även berättat att mamma Melanie inte ville att hennes son skulle gå i skolan.

Till den brittiska tidningen The Sun har Susan Caruana berättat att nu är glad över att veta att hennes barnbarn mår bra.

Melanie Batty, Alex Batty och David Batty. Foto: Greater Manchester Police.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!