Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Djurgårdens grymma svit – elva matcher utan förlust

Nu lagets grymma svit uppe i elva matcher utan förlust.

Detta efter 1–4 borta mot Nybro.

Hockeyjuryn: Den stora tränargenomgången
Djurgården firar efter ett av sina mål mot Nybro.

Djurgården tog sig till Småland och fredagskvällens möte mot Nybro med ett självförtroende på topp.

Det blev ju seger i stormötet i onsdags mot Brynäs, vilket innebar åtta vinster på de senaste tio matcherna (och poäng i samtliga).

Nykomlingen i hockeyallsvenskan, Nybro, har verkligen haft en godkänd säsong så här långt – och tog också ledningen i Liljas arena.

När drygt tio minuter gått av första perioden, och hemmalaget haft det bättre spelet, kunde unge backen Hugo Fransson ordna 1–0; hans fjärde mål för säsongen.

Inte långt efter fick Djurgården en gyllenes chans till kvittering när två spelare kom fria mot Tex Williamsson. Men Nybros målvakt lyckades få stopp på pucken från Marcus Krüger.

– Vi spelar väldigt bra i stort sett hela perioden. Mitt mål kom knappast efter världens bästa träff, men man måste ju ha tur ibland, förklarade Hugo Fransson i TV4 Play.

Skottstatistiken de första 20 minuterna: 14–6.

Djurgården växlade upp i andra

Frågan var om Djurgården skulle kunna växla upp i andra perioden.

Svaret kom när knappt fem minuter gått – och det bestod av ett ja.

Tex Williamsson hade inte koll på en retur. Vips var Wiktor Nilsson framme och kunde fösa in kvitteringen.

Stockholmarna fortsatte att ånga på, vilket inte minst visade det sig när det gällde skotten. När tio minuter gått stod det 16–17. Helt omvända roller med andra ord jämfört med den första perioden.

Inte helt oväntat kom också ett ledningsmål för Djurgården – med 31 sekunder kvar.

Just Hugo Fransson hade precis kommit in på isen efter en utvisning när Ludvig Rensfeldt rakade in 1–2 i öppet mål.

– Första perioden var ingen supernöjd med. Vi var bättre i andra. Nu gäller det att fortsätta på den vägen matchen ut, menade Wiktor Nilsson i TV4 Play.

Skottstatistiken efter 40 minuter säger allt om scenbytet: 2–18.

Suverän passning till Klasen

Djurgårdens fortsatte med sitt aggressiva spel när de sista 20 skulle klaras av.

En suverän passning av Wiktor Nilsson nådde Linus Klasen, som smög fram vid Tex Williamssons högra stolpe och kunde vinkla in 1–3.

Nybro försökte därefter växla upp, men trycktes tillbaka när Daniel Ljungman åkte ut för hög klubba.

Alexander Ytterell dundrade då in 1–4 till hockeyallsvenskans formstarkaste lag. Då hade Ljungman endast tillbringat 17 sekunder på den så kallade botebänken.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.