Annons

Annons

Annons

Handboll: Damlandslaget

Blohm siktar på historiskt brons: ”Jättestort”

Gulddrömmen må vara död, men handbollslandslaget kan fortfarande ta en historisk första VM-medalj.

– Det är en av de största matcherna vi har spelat, säger Linn Blohm om söndagens bronsbatalj mot Danmark.

Linn Blohm ser fram emot bronsmatchen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Adam Ihse/TT

Annons

Det blev precis som vanligt mot Frankrike:

Förlust.

Sverige, som historiskt sett har haft otroligt svårt mot det franska landslaget, var aldrig nära i VM-semifinalen i danska Herning. Frankrike vann med 37–28 och för Blågults del handlar det nu om att ladda om snabbt.

"Ska hitta energi"

Redan på söndag väntar Danmark i bronsmatchen och där har Sverige chansen att ta en historisk första VM-medalj.

Annons

– Vi ska hitta all energi vi kan, det är en av de största matcherna vi har spelat. Så det är jättestort. Och sen att möta Danmark, som kommer ha världens tryck. Det kommer bli en jätterolig match att spela och det är ju dags att vinna mot Danmark nu, säger mittsexan Linn Blohm.

Annons

Sverige föll ihop som ett korthus i inledningen mot Frankrike och Linn Blohm menar att det inte var nervositet som gjorde det, men att något inte stämde.

– Det är jättesvårt att säga. Det kändes bra på uppvärmningen, men vi fick kanske en liten chock och då började vi springa om varandra. Sen håller vi inte våra avtal, men jag vet inte.

Inför matchen mot Frankrike hade Sverige sju raka segrar i VM och hade dessutom nått det uppsatta målet med semifinal. Om det fanns någon mättnadskänsla hos spelarna?

Nej.

Inte enligt Blohm.

– Jag tror inte det. Det kändes bra inför matchen, men sedan kollapsade vi.

Axnér vill hitta tillbaka

Förbundskapten Tomas Axnér är säker på att hans spelare inte kommer ha några problem med att ladda om till bronsmatchen.

– Alla är besvikna nu (efter matchen mot Frankrike). Det är Danmark också. Det handlar om att kunna släppa det och se framåt. Vi behöver tänka på vilka mekanismer som gör att vi spelar bra handboll och hitta tillbaka till dem. Det handlar om att sätta vår defensiv, säger han.

Annons

Annons

Till toppen av sidan