Gå direkt till sidans innehåll
Tiktok

Perla Rainey Malmbergs Tiktok-succé: ”Sliskiga

Perla Rainey Malmberg, 19, gör succé med sina ”sliskiga utanför boxen”-videor på Tiktok som hon själv beskriver det.

Hon jämförs ständigt med sin pappa Claes Malmberg men vill bara få vara sig själv.

Nästa år tar hon förhoppningsvis steget in i skådespelarvärlden.

– Det får man hålla utkik efter, säger hon.

Perla Rainey Malmberg gör succé på Tiktok.
Foto: Sarah Rätzer
Claes Malmberg gör ibland gästspel på Perla Rainey Malmbergs Tiktok.
Foto: Tiktok
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Perla Rainey Malmberg har vuxit upp i offentligheten som dotter till skådespelaren och komikern Claes Malmberg, 62. Hon har följt med pappa på flera premiärer genom åren men när det var dags för Year on TikTok 2023-festen var det hon själv som stod i centrum.

– Jag är som en oskuld på Tiktok liksom. Jag har aldrig gjort det här med event så det är skitkul att vara här, säger hon när Expressen träffar henne på röda mattan.

Perla Rainey Malmberg: ”Juckar på människor”

Trots att Perla är ganska ny på Tiktok har hon nu över 161 000 följare. Följarskaran har ökat rejält det senaste året och själv tror hon att det beror på att hon sticker ut som kvinna och gör innehåll som vanligtvis görs av män.

– Folk vågar inte vara utanför boxen och skämta på andras bekostnad kanske, enligt mig. Och när jag då skämtar om hur män är, gör sliskiga grejer och juckar på människor. Det är ovanligt för människor att se en kvinna som är lika sliskig som en man, det är nog det som har slagit igenom, säger hon.

Hon vill visa att även kvinnor kan vara utanför boxen och målet är att underhålla människor.

– Jag vill få Sverige att skratta och jag tror det behövs extra mycket i de här tiderna när det är så jobbigt i världen, säger hon.

Hur jobbigt är det att bli jämförd med din pappa?

– Det är inte jobbigt. Han är en väldigt talangful människa som är extremt bra på teater, stand-up och att få folk att skratta, men jag vill inte jämföras med någon i hela världen. Jag struntar i om det är Brad Pitt som är min pappa eller om det är Claes Malmberg, jag vill bara vara mig själv, säger hon.

Nästa år tar Perla steget in i skådespelarvärlden – det är i alla fall planen. Hon får dock inte avslöja fler detaljer i nuläget.

– Jag tror det och hoppas det. Så det får man hålla utkik efter, säger hon.