Foto: Karlskrona kommun/SVT

Stark kritik mot beslutet att pausa vårdcentralsplaner: ”Galet”

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att pausa planerna på en ny vårdcentral på Kungsplan i Karlskrona får stark kritik av oppositionen, som menar att det är ett galet beslut.

Beslutet att pausa planerna på en nybyggd vårdcentral på Kungsplan i Karlskrona bekräftades av finansborgarrådet Sophia Ahlin (M) under måndagen när regionstyrets budget presenterades.

Nu möter det stark kritik av oppositionen.

– Den här frågan behöver verkligen inte pausas. Den borde tvärtom skyndas på, säger Magnus Johansson (S), andre vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Han menar att det redan nu tagit för lång tid att få till nya lokaler för Trossö vårdcentral, och att oavsett vad en översyn av vårdcentralerna i Blekinge kommer fram till kommer det behövas en ny på Trossö.

– Det vore ett minst sagt galet beslut att räkna bort en vårdcentral där.

– Det är en gåta vilka ytterligare fler svar som behövs och vilka nya frågor som behöver ställas, säger Kevin Ny (C), gruppledare för Centerpartiet i Region Blekinge.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du finansborgarrådet Sophia Ahlin (M) förklara varför byggplanerna pausas. Foto: Karlskrona kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.