Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sveriges damlandslag i handboll

Sveriges bedrövelse: ”Sura ihop – ta en öl”

Sverige får fortsätta vänta på sin första VM-medalj.

Efter den tunga förlusten mot Danmark var besvikelsen enorm hos de svenska spelarna.

– Just nu tror jag att alla behöver sura ihop och få vara jävligt besvikna, säger Carin Strömberg. 

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Med ett par minuter kvar av bronsmatchen mot Danmark hade Sverige det historiska VM-bronset i sin hand. Men det räckte inte hela vägen. Danmark vände och vann efter en stark forcering under matchens sista minuter. 

– Fruktansvärt, säger Linn Blohm.

– Vi gör en sån kollektiv kollaps mot Frankrike i semifinalen där ingenting stämde och alla var i det närmaste katastrof. I dag står vi upp som ett lag och kämpar och sliter till sista sekunden. Där är så segt att vi inte får till det i slutet, fortsätter hon.

Efter matchen hade flera av de svenska spelarna svårt att hålla tillbaka tårarna. 

Linn Blohm erkänner att förlusten känns ännu tyngre med tanke på hur nära Sverige var att faktiskt vinna bronsmatchen.

– Vi kände att vi hade en jättechans till medalj, och så som vi har presterat under mästerskapet. Det var en så god känsla inför den här matchen och man kände att vi kommer spela bra i dag. Det är klart att den här känns extremt mycket, särskilt när man är så nära, säger hon. 

”Ta en öl och smälta det lite”

Även mittnian Carin Strömberg var mycket besviken efter matchen. 

– En jättebra andra halvek, vi pressar dem in i det sista med jättebra försvarsspel där vi ställer om och får några kontringsmål men det håller inte hela vägen, säger hon. 

I stället för att fira ett brons blev det en tung kväll för de svenska spelarna. 

– Just nu tror jag att alla behöver sura ihop och få vara jävligt besvikna. Sedan kanske äta något annat än hotellmaten, ta en öl och försöka smälta det här lite, säger Carin Strömberg. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.