Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Vancouver Canucks

Elias Pettersson målskytt mot Chicago Blackhawks

LOS ANGELES. Vancouver Canucks var illa ute mot Chicago Blackhawks i söndagens matinéföreställning i ”Windy city”.

Men man tog sig samman efter en blek start och vann med 4-3 till slut.

Elias Pettersson, 25, stod för kvitteringen till 1-1 i slutet av den första perioden med sitt 12:e mål i höst.

Pampens löfte: Då kommer NHL-spelarna till OS
Elias Pettersson.
Canucks hade anledning att jubla.

Canucks var ute efter revansch för lördagens 1-2-förlust efter straffläggning i Minnesota.

– Vi fick jobbet gjort till slut. Det handlade om vilja och tålamod, sa Vancouvers målkung Brock Boeser i en intervju med NHL Network direkt efter slutsignalen.

Han gjorde sitt 23:e mål för säsongen när han gav Canucks ledningen med 3-2 tidigt i den andra perioden.

Där vände matchen efter en svag inledning av Vancouver.

– Jag är överraskad över Canucks bleka start med tanke på att man behövde en uppryckning efter en dålig insats i Minnesota igår och nu mötte ett hårt skadedrabbat Chicago, sa förre NHL-spelaren Dave Reid i expertpanelen hos NHL network.

Elias Pettersson målskytt

Blackhawks sköt de första tio skotten i matchen och hade ledningen med både 1-0 och 2-1. Nick Foligno var målskytt båda gångerna.

18-årige supertalangen Connor Bedard bjöd på två assist och toppar rookieligan i NHL på 26 poäng, 12 mål och 14 assist, efter 30 omgångar.

Elias Pettersson, 25, använde ”specialaren” när han med ett direktskott från den högra tekningscirkeln sköt sitt 1-1-mål.

EP40 gick ner på ena knät och klippte till direkt när crosspassningen från J.T. Miller kom.

Miller hade två målgivande passningar och ligger tvåa i NHL:s poängliga på 45 poäng.

Bara Nikita Kutjerov, Tampa Bay, är bättre med sina 52 poäng.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.