Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jeanette Laag vill att Gävle strand ska förvandlas till ett grönområde för allmänheten. Foto: Jan-Peter Eriksson

Badliv istället för busliv – hon vill ta tag i Gävle strand

Publicerad

Jeanette blickar dagligen ut över en parkeringsplats med tillhörande öde silo och gamla magasinbyggnader som dragit till sig busliv och trafik, nu drömmer hon om ett bilfritt grönområde.

Tidigare i år skickade Jeanette Laag in ett medborgarförslag till kommunen om att ta tag i Hucken ute på Gävle strand. Det resulterade i att hon fick komma och presentera förslaget på kommunstyrelsen.

– Jag skickade in det här i februari, så när de hörde av sig nu i höstas och ville att jag skulle komma och presentera mitt förslag blev jag lite överraskad, det kändes kul säger hon.

”Det skulle vara ett uppsving”

På sikt ska det byggas lägenheter ute på Hucken, men Jeanette ser hellre ett grönområde fritt från trafik och bostäder med möjlighet till bland annat bad, lek och grill.

– Jag tror att det skulle vara ett uppsving, de vill ju göra Gävle strand till ett lockande område. Bjud in Gävle ut till havet, säger hon.

Hör mer om Jeanettes tankar i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.