Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75-tips

Han är en luring i högsta klassen

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Mantorp. 

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Fredrik Edholm
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

V75-1

Med ett framspår hade stall Untersteiners 11 Winner Brodde tveklöst varit ett bra spikförslag, men det kanske kan gå vägen ändå., Duon 1 Midnight Special och 4 Ninepoints Lasse känns som de två hetaste utmanarna på papperet, den förstnämnde var klart positiv vid andraplatsen på V75 senast.

V75-2

Öppet stolopp. 5 Jannah har varit ute i lite tuffare gäng på slutet och möter inte lika skarp konkurrens på lördag. Distansen ska även vara ett plus. Farlig om hon hanterar det rådande skotvånget bra. 4 High Hope Lee har visat toppform i två raka segrar. 1 Lazy Breeze ska inte heller vara golvad.

V75-3

Vinter-älskaren 6 Dark Roadster avslutade bra som trea i lördags bakom High On Pepper och Rome Pays Off. Att det är 500 meter kortare distans denna gång gillar han och han kan fixa en ny Guldseger på lördag. 3 Heart of Steel har fått dålig utdelning på sin form och borde vara långt framme. 8 Dats So Cool är en luring.

V75-4

4 Heartbeat Julie har fått klen utdelning på V75 hittills men förutsättningarna ser intressanta ut den här gången. Bör segerstrida i felfritt lopp. 5 Daytona Roc gick ett bra slutvarv så sent som i lördags från sämre läge och ska inte vara helt borta. 8 Xerava C.D. är en outsider om det löser sig från åttondespåret.

V75-5

6 Kapten Nemo var betrodd på V75 i lördags men fick nöja sig med en blygsam sjundeplats. Det här loppet ser inte lika tufft ut och 1 640 meter passar nog bättre. 2 Honey Dun Girl ska passas på formen. 7 Ulla Rols har inte startat på ett tag men kan öppna snabbt och är tänkbar om formen sitter där.

V75-6

Hemmahästen 3 Joe Dalton har fint kunnande men är inte helt att lita på. Men skulle han sköta sig och prestera på topp ska han ses med jättebra chans att vinna den här Silverdivisionen. 2 Olga Utca spurtar i regel alltid bra och har ett bättre läge nu än förra gången då hon var duktig som tvåa bakom Filippa B.J.

V75-7

Att spåren är viktiga är ju ingen hemlighet. 7 Jalapeno K. och 8 Drill håller jag högt men från spåren längst ute på vingen kan det bli trubbel. Pass upp för Rick Ebbinges 4 Moses Boko som nu har fått ett lopp i kroppen och duger bra i klassen. Han var ju med i Derbykval för ett par starter sedan.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.