Sök

Lowlow får ny vd – Ludvig Bråthén kliver upp

LowlowFoodtech

Ludvig Bråthén tar steget upp som ny vd för Lowlow och ersätter Max Lövinger. Foto: Press/Montage

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Byte i toppen hos alkoholvattnet som fortsätter redovisa en blygsam omsättning –men desto större förlust.

Lowlow, som tillverkar och säljer en hard selzer (alkoholspetsat mineralvatten), genomför förändringar i sin styrelse enligt uppgifter från datatjänsten Eivora. Ludvig Bråthén kliver in som ny vd för bolaget den 15 december 2023, medan Max Lövinger lämnar rollen som vd men fortsätter som ledamot i styrelsen.

Max Lövinger är en av grundarna av Lowlow och har en bakgrund i restaurangbranschen. Ludvig Bråthén tar nu över som vd och blir därmed ansvarig för bolagets fortsatta utveckling och expansion på marknaden.

I övriga styrelsen sitter Marcus Wagner som ledamot och ordförande, Linus Englund som ledamot, Joel Thomasson som ledamot och Jakob Thureson som ledamot. Wagner och Thomasson är även investerare i bolaget.

Lowlow, som grundades den 3 februari 2020, är en distributör av huvudsakligen vin- och spritdrycker samt matvaror, med en verksamhetsbeskrivning som tyder på både direktförsäljning till konsumenter och B2B-affärer. Bolaget har utvecklat ett eget hårdseltzer-produkt, framställt med champagnejäst, riktat mot vad bolaget beskriver som hälsomedvetna konsumenter.

Lowlow omsatte 1,01 miljoner kronor år 2022, jämfört med 306.000 kronor under 2021. Bolaget rapporterade ett nettoresultat på -6,756 miljoner kronor år 2022, och -2,322 miljoner kronor under 2021. Bolagets värdering ligger på 34,8 miljoner kronor, och hittills har de plockat in 19,26 miljoner kronor i kapital från investerare enligt Eivora.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer