Sök

Flera budgivare på Modular Finance – prislapp över 2 miljarder

Modular FinanceSaaS

Måns Flodberg och Petter Hedborg, grundare av Modular finance.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Nya uppgifter om att bolaget kan säljas innan årsskiftet, enligt tidningen Affärsvärlden.


SaaS-bolaget Modular Finance kan vara på väg att få in en ny delägare, något som vi på Breakit rapporterade om i mitten av oktober. Enligt Breakits källor var det investmentbanken Rothschild som fått i uppdrag att sondera marknaden.

Modular Finance vd och medgrundare Petter Hedborg ville däremot inte bekräfta planerna.

“Jag kan av naturliga skäl inte kommentera rykten, och det har varit många över åren med allt från exit till en börsnotering”, sa han då.

Förra veckan rapporterade vi att värderingen på Modular Finance skulle kunna ligga på över 2 miljarder kronor. Och att det från grundarnas sida fanns intresse för att sälja både en minoritet och en majoritet av bolaget.

Nu skriver Affärsvärlden att ett flertal investerare uppvaktar Modular Finance och att de olika buden värderar Holdings-ägaren till mellan 2 och 3 miljarder kronor. 

Enligt Affärsvärlden har flera budgivare fått nobben men ett antal ska ha tagit sig vidare i processen och en affär kan vara stängd innan årsskiftet. I säljprocessen ska bolaget marknadsföras med en väntat omsättning på 140 miljoner kronor och ett Ebitda-resultat på runt 90 miljoner kronor under 2023 enligt tidningen.

Modular Finance har inte velat kommentera Affärsvärldens uppgifter.

Modular Finance grundades 2014 av Måns Flodberg och Petter Hedborg. Under 2022 omsatte bolaget 101 miljoner kronor med ett resultat på 51,5 miljoner kronor på sista raden.

Läs mer