Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viaplay

Viaplay chockhöjer priset för sportpaket

Viaplay chockhöjer priset på sitt sport- och seriepaket Viaplay Total med 27 procent.

Priset höjs från 549 kronor till 699 kronor.

Företaget förklarar nu prisökningen med ett ”alltmer krävande världsmarknadsläge”.

Expressens nyhetsapp ger dig alla nyheter – ladda ned den här.

Foto: Paul Currie/Shutterstock / Shutterstock
Viaplays sportpaket har ökat i pris.
Foto: Viaplay.se

Priserna för Viaplays två andra paket Viaplay Medium och Viaplay Film & Serier, är oförändrade, enligt Di.

Viaplay-aktien sjunker med runt 2 procent i eftermiddagshandeln.

Det krisande tv- och strömningsbolaget meddelade tidigare i år att man har inlett en översyn av hela verksamheten.

Ska skala ner på verksamheten

I den försenade kvartalsrapporten för några veckor sedan meddelade bolaget en ökad omsättning, men en justerad rörelseförlust på 321 miljoner kronor under årets tredje kvartal.

Viaplay meddelade då även att de ska skala ner verksamheten – bland annat genom att lämna de baltiska och polska marknaderna under sommaren 2025.

Men trots det förklarar Susanne Nylen, bolagets presschef, att prishöjningen inte påverkar verksamheten för de befintliga medarbetarna. I stället är målet att fortsätta sända sina sporträttigheter i samma utsträckning som tidigare.

– Ett alltmer krävande världsmarknadsläge som resulterar i högre kostnader får effekt även på Viaplays produkter. Prisjusteringen genomförs för att upprätthålla vårt exklusiva innehålla med flera av de största ligorna och tävlingarna i världen. Att fortsatt erbjuda sportsändningar i toppklass med studioprogram, analyser, intervjuer och reportage med några av landets mest skickliga och framstående experter och kommentatorer, säger hon.

Så påverkas befintliga kunder

Faktum är dock att ökningen från i fjol är markant. När förra fotbollssäsongen drog i gång låg priset på 449 kronor. Därefter blev det en höjning till 549 kronor och nu höjs det med ytterligare 150 kronor, vilket blir en total ökning på 55 procent på drygt ett års tid.

Men gällande den senaste prisökningen förklarar hon att de ”ständigt ser över innehåll, paketering och pris”. 

Dock kommer det bara att gälla nya kunder. Om det skulle gälla befintliga kunder kommunicerar Viaplay ”direkt till dem”.

– Vi ser ständigt över vårt utbud och streamingtjänst. Ett högklassigt innehåll av sport inklusive flera av världens största och mest populära ligor och tävlingar och en ständigt förbättrad produkt. För att fortsatt kunna erbjuda Viaplays kunder matcher, tävlingar och mästerskap av högsta möjliga kvalitet behöver vi justera priset, säger Nylen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset