Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emil Iversen

Emil Iversen petas – får inte köra Tour de ski

Emil Iversen får inte köra Tour de ski.

Den norska stjärnan petas från truppen till säsongens stora höjdpunkt.

Emil Iversen får inte köra Tour de ski.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Det är en ny verklighet för Emil Iversen.

Den 32 år gamle norrmannen har tagit ett OS-silver, blivit världsmästare fyra gånger och varit ett av de stora affischnamnen i landslaget de senaste åren. 

Men inför vinterns säsong blev Iversen av med sin landslagsplats och var tvungen att påbörja en egen satsning för att få köra världscupen.

Det lyckades bra till en början. Emil Iversen tog en pallplats i den norska premiären och togs ut till världscupstarten i Ruka. Där blev det dock bara ett lopp och 24:e plats.

Där efter har det inte blivit ett enda världscuplopp för Iversen. När för-VM avgjordes i helgen i Trondheim fick norrmannen köra skandinavisk cup i Finland i stället.

Och nu kommer nästa smäll för 32-åringen.

Han petas från Norges trupp till Tour de ski, dit tio herråkare är uttagna.

– Tour de ski är den här säsongens höjdpunkt, säger Norges landslagschef Ulf Morten Aune.

Tiril Udnes Weng missar Tour de ski

Noterbart är också att förra årets totalvinnare i damernas världscup, Tiril Udnes Weng, inte heller är med. 27-åringen drabbades av covidinfektion inför säsongen och har inte tävlat alls i världscupen i vinter.

– Efter en bra helg med fina skidupplevelser i Trondheim är det nu dags för träning och förberedelser. Vi ser fram emot touren med en trupp som vi tror kommer att hävda sig både totalt och på individuella distanser, fortsätter Aune. 

Den svenska truppen tas ut i morgon tisdag. Tour de ski inleds i italienska Toblach 30 december, fortsätter i schweiziska Davos och återvänder till Italien och Val di Fiemme för den klassiska avslutningen uppför slalombacken i Alpe Cermis.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.