De viktigaste artiklarna om samarbetsverktyg 2023

Samarbetsverktyg Vi har samlat årets viktigaste artiklar om samarbetsverktyg.

De viktigaste artiklarna om samarbetsverktyg 2023

Samarbetsverktygen blir bara viktigare och viktigare. Inte minst nu när hybridarbetet på många arbetsplatser tycks ha blivit det nya normala. Bland svenska företag handlar mycket om Microsoft Teams men ute bland kommuner, regioner och myndigheter ser det lite annorlunda ut. Här nedan hittar du några av årets viktigaste artiklar om samarbetsverktyg som vi har publicerat på Telekom Idag under året.

Nästan hundra ovärderliga tips för Microsoft Teams

Microsoft Teams fortsätter att vara väldigt populärt bland svenska företag och organisationer. Vi lät Sveriges absolut främsta Teams-experter dela med sig av sina bästa tips

Rekordsnabb utrullning av nytt samarbetsverktyg

När Starleaf gick i konkurs hade Elsäkerhetsverket en knapp månad på sig att hitta och rulla ut ett nytt samarbetsverktyg. Vi pratade med verksamhetsutvecklaren Jenny Nilsson om den intensiva månaden.

Stort intresse för myndighetens nya verktyg

Under året har allt fler myndigheter börjat rikta blickarna mot Försäkringskassans it-tjänster Safos. Vi pratade med produktansvarige Anna Engström om utvecklingen av lösningarna, själva utrullningen och utmaningarna framåt. 

Stockholm satsar på Zoom

 I januari kom beskedet att Stockholm stad beslutat sig för att använda en plattformslösning från Zoom. I maj pratade vi med Anders Häregård om vägvalet, fördelarna med den nya tjänsten och hur det går med utrullningen.

Expertens bästa tips för att förbättra samarbetet

Amanda Sterner på Advania delar med sig av sina bästa tips för att ni ska lyckas ta ert digitala samarbete till nästa nivå.

GDPR-experten: Så lyckas ni med Microsoft Copilot

Även på samarbetsområdet har mycket av 2023 handlat mycket om artificiell intelligens. Lanseringen av Microsoft Copilot var en av höstens stora nyheter.  Vi har pratade med experten Per Tuvall om de regulatoriska riskerna företag och organisationer behöver ta hänsyn till innan de ger sig ut på sina ai-resor.

“Aldrig tidigare sett någon flytta så mycket data så snabbt”

När Ryssland anföll Ukraina var landets egna datacenter högprioriterade mål för den ryska regimens angrepp. Det finns många olika skäl till att företag, myndigheter och organisationer ger sig ut på molnresor. Men få molnresor har skett under så dramatiska former som den stora delar av den Ukrainska statsapparaten gav sig ut på under våren 2022.

Här är videomötesguiden 2023

Det har varit ett händelserikt år på videomötesfronten. Här har vi samlat lösningarna som finns på den svenska marknaden 2023.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.