Genrebilder på sushi och tillverkning av sushi.
Genrebilder på sushi och tillverkning av sushi. - Foto: Gorm Kallestad/Bjørnbakk,Jan-Morten/TT

Populära sushikedjan stänger för gott – efter stor förlust

En populär sushikedja i Mellansverige har ansökt om konkurs för samtliga restauranger. Detta efter att de gått med stor förlust vid det senaste bokslutet.


Under förra veckan meddelade den populära sushikedjan “Sushi of Sweden” att de gått i konkurs.

Kedjan har två restauranger belägna i Uppsalaområdet. Den ena i Boländerna och den andra i Gränby. Den som är belägen i Gränby startade redan år 2015 och har varit mycket omtyckt av Uppsalaborna. 

Restaurangerna gick med förlust

De två restaurangerna hade totalt åtta anställda. Men det var vid det senaste bokslutet som man kunde konstatera att restaurangerna gått med förlust.

Eftersom restaurangerna gått back kom beskedet om att restaurangerna skulle gå i konkurs inte som någon överraskning, sa konkursförvaltaren Robert Wikström till Uppsala Nya Tidning.

– Det är inte plötsligt, man har nog kunnat se det här komma. Hela året har varit tufft egentligen. Det finns inga marginaler, man har så litet utrymme, säger han till Uppsala Nya Tidning.

Tufft för restaurangbranchen

Robert Wikström menar även att framtiden för restauranger kan bli tuff, på grund av råvarupriserna.

– Råvarupriserna går upp, kunderna minskar, marginalerna är små. Det är en dålig marknad och vi kommer nog få se mycket av det här med att restauranger tvingas stänga, säger Robert Wikström till Uppsala Nya Tidning.

På sushikedjans hemsida skriver de "Kära kunder, vi har stängt Sushi of Sweden och vill tack för dessa år. God jul mvh Sushi of Sweden".

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!