Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
S skyller på en bristande klassanalys och att de överlåtit frågan till den tidigare regeringspartnern Miljöpartiet. Foto: Christine Olsson/TT

S sågar sin egen klimatpolitik – och beskyller MP

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna anser att partiet har misslyckats med sin klimatpolitik – där de skyller på en bristande klassanalys och att de överlåtit frågan till den tidigare regeringspartnern Miljöpartiet.

– Jag tycker det är ynkligt, säger före detta klimat- och miljöministern Isabella Lövin.

Under måndagen presenterade Socialdemokraterna sina sista analyser inför arbetet med att ta fram en ny politik. Gällande klimatpolitiken är de kritiska mot sig själva och Miljöpartiet där de bland annat lyfter elbilsstödet som främst gått till storstäder och välbeställda personer.

– Klimatpolitiken riktad mot hushållen har inte varit rättvis, säger Anna-Caren Sätherberg (S), klimat- och miljöpolitisk talesperson.

Men Miljöpartiet slår ifrån sig kritiken:

– Jag tycker det är ynkligt att inte stå upp för att Sverige, tack vare den politik vi genomfört tillsammans, är världsledande i grön klimatomställning, säger före detta klimat- och miljöministern Isabella Lövin.

Se mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.