Annons

Annons

Annons

Nöje

Majors döms för misshandel – dumpas av Marvel

Skådespelaren Jonathan Majors har efter en två veckor lång rättegång fällts av en domstolsjury i New York för misshandel och trakasserier av en 30-årig kvinna.

Domen innebär också slutet på hans tid som ny superskurk i Marvel-universumet.

Jonathan Majors på väg in till domstolen på Manhattan i New York. I dag har en jury funnit honom skyldig till misshandel.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Majors, 34, greps tidigare i år och har enligt anklagelserna misshandlat sin dåvarande flickvän i baksätet på en chaufförskörd bil på Manhattan i mars. Bråket ska ha handlat om en mobiltelefon och lämnat flickvännen med ett brutet finger och svullna armar och ben.

Han frikändes dock från ett annat misshandelsåtal och för grova ofredanden. Straffet meddelas den 6 februari.

Annons

Hollywoodstjärnan har också anklagats för misshandel av flera andra tidigare partner, och amerikanska medier har rapporterat om att skådespelaren betett sig aggressivt och hotfullt mot tidigare kollegor och studiekamrater på universitetet.

Annons

Jonathan Majors fick sitt genombrott 2020 i filmen "The last black man in San Francisco" och hade nyligen börjat spela rollen som ny superskurk i Marvel-universumet – som består av en mångfald av sammanknutna tv-serier och filmer.

Men strax efter att domen förkunnats meddelade Marvel att studion bryter med skådespelaren, enligt bland annat The Hollywood Reporter.

Hans rollfigur Kang the Conqueror var tänkt som en av huvudrollerna i filmen "Avengers: The Kang dynasty", med planerad premiär 2026

Annons

Annons

Till toppen av sidan