Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Céline Dion

Systern: Céline Dion har förlorat muskelkontrollen

Världsartisten Céline Dions hälsotillstånd har förvärrats, enligt hennes syster.

– Hon har förlorat kontrollen över sina muskler, säger Claudette Dion till kanadensiska tv-programmet ”7 jours”.

Céline Dion.
Foto: KENDRICK/ABACA / STELLA PICTURES/KENDRICK/ABACA
Céline Dion.
Foto: JACQUES BOISSINOT / AP TT NYHETSBYRÅN

Céline Dion är en av tidernas mest framgångsrika artister med världshits som ”My heart will go on”, ”The power of love”, ”It's all coming back to me now” och ”Because you loved me”.

Förra året berättade Céline Dion att hon drabbats av den obotliga sjukdomen stiff person syndrome, en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och ger muskelstelhet och smärtsamma muskelkramper samt muskelryckningar.

Det ledde till att hon tvingades ställa in flera konserter. 

Förra månaden sågs Céline Dion ute bland folk för första gången på tre år i samband att hon var på en NHL-match i Las Vegas.

”Det krossar mitt hjärta”

Hennes syster Claudette Dion säger nu att Céline Dion förlorat kontrollen över sina muskler.

– Det som krossar mitt hjärta är att hon alltid varit så disciplinerad. Hon har alltid jobbat hårt. Vår mamma sade till henne: ”Du kommer att göra det bra och du kommer att göra det rätt”, säger Claudette Dion.

Hon säger att hennes syster fortsätter kämpa mot sjukdomen och att Céline Dion inte gett upp drömmen om att få uppträda live igen.

– Hennes mål är att återvända till scenen, säger Claudette Dion – men poängterar att det kan dröja innan det blir verklighet.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.