Sök

Lorentzons förvaltare tar in medieprofiler och jagar kapital: “Har en kortlista”

Cervantes Capitalriskkapital

Martin Lorentzon, medgrundare till Tradedoubler och Spotify. Foto: Janerik Henriksson

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Tar sikte på 5 miljarder.

Spotify-miljardären Martin Lorentzons förvaltare Cervantes Capital öppnar för första gången för riskkapital, enligt ett pressmeddelande. Bolaget etablerar också ett rådgivningsnät med en känd trio. I den ingår Casten Almqvist, tidigare vd för TV4 och DI, Helena Holmgren, ex-vd på Pricer och tidigare Kinnevikchefen Jan Friedman, som är medgrundare av bland annat Sportamore, Tretti.se och Netonnet.

”Vi är väldigt glada att ha kunnat attrahera denna kompetens till Cervantes. Vi är övertygade om att vi med hjälp av Casten, Helena och Jan kan fördjupa vår förståelse för portföljbolagens operationella utveckling och därmed bli en ännu bättre aktiv och långsiktig ägare av små och medelstora bolag”, säger David Zaudy och Simon Cornell Kjellström, delägare och operativt ansvariga på Cervantes Capital.

Förutom att löpande bistå bolagets investeringsteam kommer alla tre också att erbjudas möjlighet att investera i Cervantes Capital på marknadsmässiga villkor, heter det.

Breakit har tidigare rapporterat att Cervantes Capital legat bakom ett köp av en storpost i nischbanken Collector. Enligt ägartjänsten Holdings hade Cervantes sedan tidigare en post på drygt 2 miljoner aktier, motsvarande 1,05 procent. Dessa köp har gjorts tidigare i år. 

Cervantes grundades för tre år sedan och fick skjuts i början genom pengar från Spotify-grundaren Martin Lorentzon. I dag förvaltar bolaget runt 1,5 miljarder kronor, investerade i 15 bolag. Målet är att nå ett förvaltat kapital på 5 miljarder kronor, skriver DI

“Vi har en kortlista på ett antal bolag vi tycker är intressanta”, säger David Zaudy.

Läs mer