Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin Melin

Martin Melins ord om operationen: ”Blir begränsad”

Martin Melin har tvingats genomgå en ögonoperation – och bär en lapp på sitt ena öga.  

Därför kallar han sig nu för ”Pirates of the Gamla Enskede”.

”Värst att inte kunna köra bil. Man blir lite begränsad”, skriver han i ett sms till Expressen.

Ur arkivet. Martin Melin: ”Inför dubbla straff för grova vapenbrott”.
Martin Melin har tvingats genomgå en ögonoperation efter att ha drabbats av efter-starr.
Foto: Henrik Montgomery/TT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Martin Melin med sin ögonlapp efter operationen.
Foto: Instagram

Martin Melin, 56, opererade ögonen för två år sedan för att slippa ha glasögon. Men sedan i våras har han haft grumlig syn på det ena ögat. Han har nämligen drabbats av efter-starr som påminner om grå starr med suddigare syn och gör att man ser konturer sämre.

Han har därför tvingats göra en så kallad glaskroppsoperation för att få bort efter-starren. Melin har nu fått en lapp för ena ögat och kallar sig själv för ”Pirates of the Gamla Enskede” på Instagram. 

”Förhoppningsvis ska jag kunna se lite på ögat redan i veckan men svårt med allt från läsa sms till att inte ta luftsteg i trappan. Men värst att inte kunna köra bil. Man blir lite begränsad. Men löser det också”, skriver Melin i ett sms på Expressen.

Malin är ändå vid gott mod och skämtar på Instagram om att han önskar att ögonlappen var svart i stället för vit.
Foto: Instagram

Det verkar dock inte gå någon nöd på kändispolisen och riksdagsledamoten som skriver på Instagram att han är lite besviken över att lappen inte är svart.

56-åringen är tjänstledig från sitt jobb som polis fram till 2026 och jobbar nu heltid som riksdagsledamot för Liberalerna. Det är nu jullov för riksdagsledamöterna och hans jobb påverkas därmed inte av operationen.

”Hade planerat den här operationen lagom till uppehållet i riksdagen så det påverkas inte”, skriver Malin till Expressen.

Om en vecka förväntas Melin kunna se normalt igen.

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.