Hoppa till innehållet

Hundkryptovalutan har rusat 12.000 procent

Kryptovalutan ”bonk” startades med skämtsam ton och anspelar på hundar, i likhet med ett flertal utskällda digitala valutor som rasat i värde.
Hittills i år har Bonk Inu rusat med över 12.000 procent, men de senaste dagarna har sett kraftiga nedgångar.

Såväl bitcoin som Ethereums ether har sett värdeuppgångar under hösten. Men det är uppstickaren Bonk som stjäl uppmärksamhet just nu.
Såväl bitcoin som Ethereums ether har sett värdeuppgångar under hösten. Men det är uppstickaren Bonk som stjäl uppmärksamhet just nu.Foto: Mostphotos

Under ett spekulativt 2021, i spåren av stora amerikanska stimulanser, rusade kryptovalutan Dogecoin som omfamnats och uppmärksammats av Elon Musk. Flera andra kryptovalutor med hundtema följde, och många av dessa kom att fullständigt slaktas under den betydligt svårare marknad som följde 2022. 

Flera digitala valutor, inte minst bitcoin, har dock gått starkt under avslutningen på 2023. Även Solana, en mindre blockkedja med tillhörande kryptotillgång, har rusat sedan oktober och noterar över 520 procents uppgång på ett år, enligt Coinbase. 

Ännu starkare har den hundpräglade valutan ”bonk” gått. Just hundkopplingen bygger i likhet med tidigare hundkryptotillgångar på en serie memes som spridits på nätet. I det här fallet med en Shiba Inu och ett baseballträ med texten ”bonk”. 

På ett år summerar tillgången bonk en uppgång på långt över 18.000 procent, enligt Coinbase. 

Nyhetsbyrån Bloomberg skriver att Bonk Inu utvecklats av en anonym skapare som en skämtsam reaktion på kollapsen i kryptomäklarfirman FTX. 

Ryan Watkins, medgrundare av hedgfonden Syncracy Capital, som är inriktad på digitala tillgångar, säger till Bloomberg att kryptovalutor med inriktning på hundar illustrerar spekulativt beteende bland privata investerare. Nya och små kryptovalutor handlas ofta för bråkdelen av en dollar och kan svänga kraftigt i pris.

”Den mest framgångsrika blir den som kan få mest uppmärksamhet”, säger Ryan Watkins till nyhetsbyrån i en artikel som Svenska Dagbladet tidigare uppmärksammat. 

Bonk har kopplingar till blockkedjan Solana och har på senare tid fått större utrymme på mäklarsajter som Coinbace och Binance, vilket bidragit till uppmärksamheten. 

Kryptovalutan har dock tappat i värde de senaste dagarna och backar med 13 procent på onsdagen, enligt Coinbase.

Innehåll från Stena RecyclingAnnons

Cirkulär IT-satsning minskar klimatavtrycket

Nu storsatsar Stena Recycling i Sverige med sitt reuse-erbjudande – återbruk av IT-produkter. Bolaget har kapacitet att hjälpa små som stora företag med att förlänga livslängden på alla typer av IT-produkter.

– Elektronikavfall är den snabbast växande avfallsströmmen globalt. Det vill vi bidra till att ändra på. Eftersom vi hanterar både återbruk och återvinning i våra egna processer ger vi företag full koll på spårbarheten, genom produktens hela livscykel. Det ger fördelar i omställningen till cirkulära affärsmodeller, säger Lars Håkansson, Head of Reuse och ansvarig för cirkulära IT-tjänster på Stena Recycling.

Stena Recycling erbjuder företag en komplett lösning för återbruk av datacenter, lagringsutrustning, servrar och workplace IT. I tjänsten ingår allt från hämtning och säker radering av data till återbruk – och återvinning i de fall det krävs. 

Upptäck Stena Recyclings cirkulära IT-tjänster  

För cirkulär IT märks en stadigt ökad efterfrågan, inte minst när det gäller återbruk av datacenter. 

– Vi har en unik produktexpertis och vi både köper företags utrustning och erbjuder företag att köpa återbrukad och testad IT, till bra priser genom oss, säger Lars Håkansson. 

I satsningen ingår ett specialistteam på ett tiotal personer som alla har specialistkompetens inom cirkulära tjänster för IT-produkter.

– Vårt team hjälper till med frågor kring allt från koldioxidbesparing till hur vi jobbar med informationssäkerhet och vår certifiering genom ISO 27001, avslutar Lars Håkansson. 

Läs mer om informationssäkerhet hos Stena Recycling  

 

 

Mer från Stena Recycling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stena Recycling och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera