Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

KFF bekräftar intresse för Jensen - men blir fortsättning 2024: "Vi jobbar på"

Allsvenskan

Henrik Jensen är, enligt Expressen, en kandidat för BK Häcken.
Nu är Jörgen Petersson tydlig med att planen är att Jensen fortsätter i KFF - även om det dykt upp löst intresse.
- Jag satt så sent som i går med Henrik och diskuterade upplägget för uppstarten, säger sportchefen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Henrik Jensen ersatte inför den gångna säsongen Henrik Rydström som chefstränare i Kalmar FF, och ledde Smålandsklubben till en sjätteplats i allsvenskan. Redan i början av november sa KFF-sportchefen Jörgen Petersson, till Barometern att han "räknar nästan med att det är någon som hör av sig" gällande Jensen, och nyligen uppgav Expressen att den danske tränaren är aktuell för att ersätta Per Mathias Høgmo i BK Häcken. 

Nu är Jörgen Petersson tydlig med att Jensen kommer leda KFF under 2024.

- Generellt sett är det så att spelare och tränare som gör det bra blir intressanta för andra, men min och även Henriks förberedelse är fullt ut på Kalmar FF inför 2024. Jag satt så sent som i går med Henrik och diskuterade upplägget för uppstarten. Allt vårt fokus ligger där, säger Petersson till Fotbollskanalen. 

Annons

Har Häcken hört av sig till er?
- Jag kommenterar aldrig rykten. Vi kan gå tillbaka till Henrik Rydström, då det var rykten från november 2021 till november 2022, så hade jag svarat på alla dem hade jag fått svara varje vecka på det. Jag gör aldrig det. Rykten är rykten och konkreta saker är konkreta saker. Vi jobbar stenhårt för att jobba ihop från januari igen när vi startar om. Han är dessutom på semester nu. 

Petersson bekräftar däremot att klubbar har hört sig för om Jensen.

- Det har det varit, lite intresse och frågor om hans läge och sådär. Det har kommit från några stycken, men aldrig något konkret utöver det.

Då är ni helt enkelt trygga med en fortsättning?
- Ja, vi jobbar på som det var tänkt från början. 

Jensen, som är 38 år gammal, har tidigare arbetat i den danska storklubben Midtjylland. 

Annons
Publicerad 2023-12-20 kl 14:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto