Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Klart: IFK Göteborg inleder samarbete med Västra Frölunda

Allsvenskan

IFK Göteborg har hittat en samarbetsklubb.
Det är division 1-laget Västra Frölunda, där Blåvitts Marcus Lantz blir ny huvudtränare.
Det är nästan en unik möjlighet, säger han i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån/IFK Göteborg/Västra Frölunda.

LÄS MER: Blåvitts plan för att lyfta talanger - Edlund i "unik" roll


Det har varit på gång ett tag och nu är det spikat. IFK Göteborg inleder ett samarbete med Västra Frölunda, som även nästkommande säsong kommer att spela i division 2.

Blåvitt kommer kunna låna ut spelare till sin samarbetsförening och därtill ska klubbarna ha ett "kunskaps- och erfarenhetsutbyte" på ledarsidan. IFK Göteborg bekräftar att ny huvudtränare i samarbetsklubben är Blåvitts P19-tränare Marcus Lantz. 

- När jag fick frågan tyckte jag direkt att det kändes väldigt spännande. Det är nästan en unik möjlighet att få vara med på en sådan här grej från start och det är en resa som jag själv inte har gjort tidigare. Jag har varit i IFK Göteborg i två år och trivts fantastiskt bra, både i föreningen men också i själva arbetsmiljön. Att nu få gå in i den här rollen känns otroligt kul och jag är väldigt motiverad inför uppgiften, säger han i ett uttalande på Blåvitts hemsida. 

Annons

Lantz kommer även i fortsättningen att vara anställd av IFK Göteborg. 

Expressen har tidigare uppgett att Marcus Berg varit aktuell för en roll som assisterande tränare i Västra Frölunda. Blåvitt skriver på sin hemsida att Västra Frölunda kommer att tillsätta en assisterande tränare åt Lantz. 

Blåvitt kommer inte att ha representation i Västra Frölundas styrelse och samarbetet omfattar den sportsliga delen av herrsidan.

- Det kan vara en intressant miljö, inte minst för våra unga spelare, där matchspel är en viktig del i utvecklingen. Som en del i samarbetet kommer vi också att stötta upp med resurser från IFK Göteborgs sida för att stärka Västra Frölundas verksamhet, säger Blåvitts tekniske direktör Ola Larsson i ett uttalande. 

- Vi ser fram emot samarbetet och det utbyte det innebär för våra spelare och ledare, och för oss som förening. Samtidigt som vi kan få talangfulla spelare till vårt A-lag kommer vi också att kunna ta del av ledarkompetenser som finns hos IFK Göteborg. Det gör vår verksamhet ännu mer attraktiv för spelare i vårt upptagningsområde och för Göteborgsfotbollen i stort, säger Henrik Carlsson, operativt ansvarig för samarbetet å Västra Frölundas vägnar.

Annons

I slutet av november uppgav Expressen att IFK Göteborg hade planer på att låta Västra Frölunda flytta in på Kamratgården. Det var uppgifter som Ola Larsson dementerade på en medlemsträff.

- De ska inte flytta in på Kamratgården. Det är viktigt att påpeka, sa Larsson, enligt GP, på mötet.

Expressen har tidigare uppgett att IFK Göteborg skulle skrota sitt U21-lag vid ett samarbete med Västra Frölunda.

Redan i höstas hade IFK Göteborg två spelare utlånade till Västra Frölunda: David Perez och Vilmer Tyrén.  

Den gångna säsongen slutade Västra Frölunda på andra plats i sin division 2-serie. I kvalet misslyckades laget att ta sig upp i division 1.

Publicerad 2023-12-20 kl 15:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto