Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenskan

Marcus Lantz tar över Västra Frölunda

IFK Göteborg har nu officiellt aviserat sitt samarbete med Västra Frölunda. 

Och Marcus Lantz, 48, blir ny huvudtränare i division 2-klubben. 

– Det är nästan en unik möjlighet, säger han.

Marcus Lantz tar över Västra Frölunda i division 2.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Enligt Expressens uppgifter hade IFK Göteborg helst sett ett samarbete med geografiskt närliggande Qviding i samma division, men när den planen inte gick i lås blickade Blåvitt västerut. 

Västra Frölunda har som ambition att vinna serien kommande säsong och sedan etablera sig division 1. Tanken är att IFK Göteborg, som nu har skrotat sitt U21-lag, i första hand ska låna ut yngre spelare till samarbetsklubben så att de vänjer sig vid seniorfotbollen. 

– Västra Frölunda IF är en av stadens starkaste ungdomsföreningar och bedriver en framgångsrik och viktig verksamhet. Sedan i våras har IFK Göteborg undersökt möjligheterna till ett samarbete med en lokal förening. Det är glädjande att vi nu knyter band med just Västra Frölunda, säger tekniske direktören Ola Larsson till Blåvitts hemsida. 

Samarbetet gäller bara A-lagsverksamheten på herrsidan och IFK Göteborg kommer inte att ha någon representant i Västra Frölundas styrelse. 

– Det kan vara en intressant miljö, inte minst för våra unga spelare, där matchspel är en viktig del i utvecklingen. Som en del i samarbetet kommer vi också att stötta upp med resurser från IFK Göteborgs sida för att stärka Västra Frölundas verksamhet, fortsätter Ola Larsson. 

Marcus Lantz blir huvudtränare

I slutet av november kunde Expressen rapportera att Marcus Lantz, som varit U19-tränare i Blåvitt den gångna säsongen, var påtänkt som ny huvudtränare för Västra Frölunda – och så blir det alltså nu. 

Under onsdagen presenterades 48-åringen. 

– När jag fick frågan tyckte jag direkt att det kändes väldigt spännande. Det är nästan en unik möjlighet att få vara med på en sådan här grej från start och det är en resa som jag själv inte har gjort tidigare. Jag har varit i IFK Göteborg i två år och trivts fantastiskt bra, både i föreningen men också i själva arbetsmiljön. Att nu få gå in i den här rollen känns otroligt kul och jag är väldigt motiverad inför uppgiften, säger Marcus Lantz.

Han kommer fortsatt att vara anställd av IFK Göteborg.

– Med Marcus kompetens och erfarenhet ser vi honom som helt rätt person för uppdraget. Vi får ytterligare en tydlig länk mellan oss och vår samarbetsklubb som även kan vår organisation och hur vi jobbar. Det är spelare från två olika organisationer som slås ihop till ett och det kan betyda en del utmaningar initialt. Då krävs det en person med erfarenhet som leder uppdraget, och de boxarna tickar Marcus i, säger Ola Larsson.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.