Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Uppgifter: Pål Arne Johansen nära att bli ny huvudtränare i Häcken

Allsvenskan

Häcken är nära att göra klart med en ny huvudtränare, enligt Nettavisen.
Tidningen uppger att norske Odd-tränaren Pål Arne Johansen ser ut att ta över efter Per-Mathias Høgmo - och är på plats i Sverige.
- Min sambo är svensk, så vi har dragit till Sverige på julbesök de senaste åren, så det är inte något annat än det, säger tränaren till norska TV2. 

Foto: TT.

Häckens guldmakare Per-Mathias Høgmo har lämnat för Urawa Red Diamonds och Hisingslaget står för närvarande utan huvudtränare.

Men kanske inte så länge till.

Enligt norska Nettavisen är Pål Arne Johansen, som för närvarande basar över Odd, nära att få jobbet. Uppgifterna gör gällande att 46-åringen ska ha blivit erbjuden tjänsten och att han bara är detaljer från att bli ny coach för den gångna säsongens tabelltrea i allsvenskan.

Nettavisen skriver också att Johansen redan är på plats i Sverige. Däremot menar tränaren att det inte har något att göra med Häcken.

- Min sambo är svensk, så vi har dragit till Sverige på julbesök de senaste åren, så det är inte något annat än det, säger han till norska TV2. 

Annons

Telemarksavisa har också uppgett att Johansen är en kandidat till att ta över Häcken och på tisdagen sa "Paco" följande till tidningen:

- Det är trevligt om man är intressant för andra, men jag är tränare för Odd och förhåller mig till det. Jag har ett kontrakt där.

Enligt Nettavisen har Odd ett styrelsemöte inplanerat på torsdagen. 

46-åringens kontrakt med Odd sträcker sig över 2024. Laget slutade på tionde plats i Eliteserien, norska högstaligan, den gångna säsongen. 

Johansen har tidigare varit assisterande tränare i Legia Warszawa och han har varit förbundskapten för flera norska U-landslag. 

Andra kandidater som Expressen uppgett är aktuella för huvudtränaruppdraget i Häcken är Martin Foyston (som var assisterande till Høgmo), Henrik Jensen (Kalmar FF), Niels Frederiksen (klubblös) och  Michael Silberbauer (kontraktslös).

Annons
Publicerad 2023-12-20 kl 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto