”Jag ströp henne med HDMI-kabel”

Publicerad 2023-12-21

Basketspelaren Chance Comanche, 27, sitter häktad.

Han riskerar fängelse för att ha kidnappat och mördat en 23-årig kvinna i Las Vegas.

– Jag ströp henne med en HDMI-kabel, erkänner han i förhör.

Chance Comanche var i Las Vegas för att spela en match med Stockton Kings när han bestämde sig för att kontakta sin ex-flickvän Sakari Harnden, 19.

Sedan spårade allting ur.

I dokument från polisen framgår hur han och Sakari planerade och utförde ett bestialisk mord på Marayna Rodgers, 23, vars kropp de sedan dumpade i ett dike ute i öknen.

Skulle anlita ”hitman”

Sakari och Marayna sålde sexuella tjänster och kände varandra sedan tidigare, men ska ha hamnat i bråk om en Rolex-klocka vilket gjort Sakari hämndlysten.

Chance Comanche.

Hon och Chance försökte först anlita en ”hitman” till att utföra mordet för motsvarande 30 000 kronor, men när de misslyckades med detta bestämde de sig för att ta saken i egna händer.

I förhör berättar Chance att han och Sakari hämtade upp Marayna med bil och låtsades som att han skulle köpa sex av henne.

I själva verket hade de planerat ett mord.

Comanches ex-flickvän Sakari Harnden och mordoffret, Marayna Rodgers.

”Jag kan sitta i baksätet och bryta nacken av henne, eller om vi fixar något slags rep eller liknande så kan jag strypa henne med det, som mördare gör i filmer”, skrev Chance till Sakari i meddelandetjänsten Telegram tidigare under kvällen.

Ströps med HDMI-kabel

I förhör berättar Chance att Marayna gick med på att få sina händer hopbundna med buntband, i tron om att det skulle bli en vild sexakt.

– Samtidigt som Sakari band ihop hennes händer från framsätet satt jag i baksätet med en HDMI-kabel. Jag lindade den runt hennes hals och drog åt. Men jag gjorde det bara i tio sekunder och avbröt när jag märkte att hon fick svårt att andas, säger Chance.

Han hävdar att det var Sakari som ströp Marayna tills döds med sina bara händer.

Chance och Sakari sitter nu häktade och riskerar långa fängelsestraff för kidnappning och mord.

Stockton Kings, som är farmarlaget till NBA-laget Sacramento Kings, har rivit kontraktet med Chance Comanche.