Omistligt om hur ett scoop blir till

Tillsammans med Daniel Wiklander (Scoop) driver Hanna Lundquist och  Axel Andén (Journalisten) podden ”Veckans gräv”.
Tillsammans med Daniel Wiklander (Scoop) driver Hanna Lundquist och Axel Andén (Journalisten) podden ”Veckans gräv”. Foto: Tor Johnsson/Journalisten

Oumbärlig grävjournalistik, en modern version av ”The great Gatsby” och initierat om ”sporttvättningens” historia. SvD Kulturs Alexander Dominici tipsar om sina nya favoritpoddar.

Ryktet om Apple Originals poddsatsning är att de är väldigt kräsna i urvalet och därför släpper ganska få titlar. Ett väldigt bra rykte att ha, om man vill att alla ska lyssna när det väl smäller – och det gör det här. ”The pirate of Prague” är berättelsen om en internationell finansskurk och börjar som en modern version av ”The great Gatsby” när en karismatisk östeuropé plötsligt dyker upp i Aspens societetsliv. Viktor Kožený är till synes stenrik och ordnar storslagna fester som alla vill bli bjudna till, men precis som man väntar sig så har han inte helt rent mjöl i påsen. I sju halvtimmeslånga avsnitt avtäcks ”Piraten från Prags” plan bit för bit. Detta är den snyggast producerade och ljudlagda dokumentärserien jag har hört i år, och grymt spännande dessutom.

Podd: The pirate of Prague
Medverkande: Peter Elkind m fl
Längd: 30 min
Avsnitt: 7 avsnitt släppta
Produktion: Blanchard House / Apple Originals

Laddar…
Mer från Startsidan