Annons

Annons

Annons

Skolmaten i Eksjö

Insändare
Varför räcker inte maten till alla?

Alla elever får inte möjlighet att äta den populäraste maten som de har sett fram emot då den tar slut fort. Det menar signaturen Eksjöföräldrar.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.
Obs: genrebild.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Moa Enermo

Annons

Som föräldrar till barn på Prästängsskolan undrar vi varför den mat som står på matsedeln inte är den mat som serveras till alla elever. Vi får flera gånger i veckan höra att man fick något annat för att det som egentligen skulle serveras var slut. Tyvärr låter alternativen som eleverna då erbjudits inte alltid som en hel sammansatt måltid, utan mer som något man hittat i frysen. Det kan inte vara lätt för personalen att regelbundet behöva trolla med knäna för att maten tagit slut. Tack för att ni anstränger er för att alla ska få mat.

Annons

Annons

Det går också lite rykten på stan om att en del elever äter i skolan fler gånger per dag och att det är därför maten inte räcker till alla. Eller är det så att eleverna tar mer än de äter upp och det slängs mat?

Vi betalar ju för maten och inför vårterminen vore det fint om eleverna faktiskt kunde få äta det som står på matsedeln. Vi har ungdomar som tycker om skolmaten och som kan se fram emot vissa rätter men de blir såklart besvikna när det istället serveras något annat. Att portionera ut och servera kanske vore en idé, så att det räcker till alla?

Eksjöföräldrar

Eksjöföräldrar har frågor kring maten på Prästängsskolan. Obs: genrebild
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Hussein El-alawi

Annons

Annons

Till toppen av sidan