Hövding ansöker om konkurs

Publicerad 2023-12-21

Person med hjälmen Hövding.

Hövding ansöker om konkurs.

För drygt en vecka sedan förbjöd Konsumentverket försäljning av cykelhjälmen Hövding 3.

”Hövding vill passa på att tacka alla kunder, återförsäljare, leverantörer och inte minst medarbetare för alla fantastiska insatser”, skriver bolaget.

Cykelhjälmsföretaget Hövding ansöker om konkurs, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Orsaken är att Konsumentverket i november beslutade om ett tillfälligt försäljningsstopp och för knappt en vecka sedan återkallades hjälmen Hövding 3 och försäljningen stoppades.

Konsumentverkets bedömning är att Hövding 3 inte uppfyller kraven på personlig skyddsutrustning och att den i vissa situationer inte ger något skydd alls.

"Hövding delar inte Konsumentverkets slutsats och har överklagat beslutet. Idag kom besked att Förvaltningsrätten bifaller Hövdings begäran om inhibition, vilket river upp Konsumentverkets beslut om omedelbart säljstopp och återkallelse och gör att Hövding 3 fortsatt kan säljas", skriver Hövding.

Trots det begär bolaget sig själv i konkurs.

"Den uppkomna skadan av Konsumentverkets agerande är dock så omfattande att styrelsen inte ser att det finns en grund för att driva bolaget vidare. Hövding vill passa på att tacka alla kunder, återförsäljare, leverantörer och inte minst medarbetare för alla fantastiska insatser under de 12 år vi räddat liv på cyklister", skriver bolaget.

Följ ämnen i artikeln