Hajpade Hövding i konkurs

Taggar i artikeln

Hövding
Publicerad
Uppdaterad

Nu begär det Malmöbaserade cykelhjälmsbolaget Hövding sig själv i konkurs. Det framgår av handlingar som lämnas in till tingsrätten.

Realtid.se

För två månader sedan beslutade Konsumentverket om ett tillfälligt försäljningsförbud för den hajpade cykelhjälmen Hövding 3, eftersom myndigheten kommit fram till att den kan antas vara farlig.

I mitten av december kom så beskedet att Konsumentverket beslutade om ett permanent säljstopp och återkallelse av Hövding 3 – något som skulle visa sig få stora konsekvenser.

Nu har Hövding begärt sig själv i konkurs. Det framgår av handlingar som har lämnats in till tingsrätten, och som Realtid har tagit del av efter att Sydsvenskan rapporterade om saken. I konkursansökan föreslår Hövdings ägare Joel Eklund att Johan Klåvus från Trägårdh Advokatbyrå blir konkursförvaltare – något som Klåvus har visat sig villig att vara.

Annons

I övrigt är Joel Eklund bitter, vilket med all tydlighet framkommer i Sydsvenskans artikel:

– Som jag har sagt tidigare så är det här ett myndighetsövergrepp som drar undan mattan för ett innovativt skånskt företag, säger Joel Eklund till Sydsvenskan, och fortsätter:

– Att driva innovation från Sverige, med Konsumentverket som tillsynsmyndighet, är en stor osäkerhetsfaktor. Men annars ser jag en ljus framtid för den här typen av produkt, säger han.

Annons

Hövding har i dagsläget 40 anställda.

Annons