Hoppa till innehållet

S2Medical AB (publ) kommer att inlämna en ansökan om förlängning av Bolagets rekonstruktion i syfte att färdigställa en rekonstruktionsplan samt en affärsöverenskommelse med Abena

Pressrelease

S2Medical AB (publ)("Bolaget"), pionjärer inom sårläkning och bekämpning av multiresistenta bakterier, meddelar härmed att en ansökan om förlängning av bolagets pågående rekonstruktionsprocess kommer att inlämnastill Linköpings Tingsrätt under denna vecka. Syftet med denna förlängning är att fullfölja och avsluta de pågående förhandlingarna med Abena, vilka tidigare kommunicerats till marknaden.

Förlängningen kommer att möjliggöra för bolaget att med noggrannhet och omsorg slutföra avtalet med Abena, vilket förväntas vara färdigförhandlat och påskrivet senast den 10e januari 2024.

Tentativa villkor för affärsöverenskommelsen innebär att Abena kommer att köpa Bolagets Epiprotect-teknologi. Betalningen för teknologin beräknas omfatta bland annat följande:

  • En kontant betalning om ca 5 300 000 SEK
  • En ytterligare kontant betalning om 1 000 000 SEK efter 12 månader under förutsättning att vissa milstolpar har uppnåtts
  • En royaltyersättning
  • Ett samarbete avseende forskning och produktutveckling till ett budgeterat värde om ca 250 000-300 000 SEK

För att komma ur rekonstruktionen och bli skuldfritt avser Bolaget att vid en planförhandling erbjuda borgenärerna en kontant ackordlikvid om 35 % av deras fordran alternativt utbyte av fordran mot aktier i Bolaget genom en riktad kvittningsemission. Bolagets största fordringsägare som representerar ca 74% av fordringarna ställer sig positiva till både en förlängning av rekonstruktionen samt till förslaget om skulduppgörelse.

Som tidigare nämnts är dessa villkor tentativa och således föremål för vidare förhandlingar, men då de nämns i förlängningsansökan väljer bolaget att presentera dem i detta pressmeddelande.

För att säkerställa likviditeten under förlängningen har Abena, med rekonstruktörens godkännande beviljat S2Medical ett lån på 90 000 EUR. Under förutsättning att förhandlingarna blir framgångsrika återbetalas lånet i samband med slutförandet av affärsöverenskommelsen med Abena.

S2Medical strävar efter att bibehålla en transparent och öppen dialog med alla intressenter under denna process. Vi uppskattar ert fortsatta stöd och förståelse och ser fram emot att kommunicera ytterligare framsteg i denna viktiga fas av företagets utveckling.


Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-12-21 17:06 CET.

Kontaktuppgifter
Petter Sivlér – CEO, S2Medical AB (publ)
Telefon: +46 (0)8-70 000 50
E-post: petter.sivler@s2m.se


Certified Adviser
Vator Securities AB
Telefon +46 (0)8-580 065 99
Hemsida: www.vatorsec.se 
Epost: ca@vatorsec.se



Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera