Foto: Privat & CZCT/EBU

Klara, 24, var på universitetet under skjutningen i Prag: ”Kändes läskigt”

Uppdaterad
Publicerad

Studenter och anställda på Karlsuniversitet i Prag uppmanades att låsa in sig och släcka lamporna när polisen fick larm om en skjutning på skolan.

En som befann sig i en av universitetets byggnader när allt hände var 24-åriga Klara Sandahl som bor och studerar i staden.

Under torsdagen fick tjeckisk polis larm om en pågående skjutning på Karlsuniversitetet i centrala Prag. 14 personer dog och ett drygt 20-tal har skadats. En av de döda är den misstänkta skytten.

24-åriga Klara Sandahl studerar till läkare på universitetets fakultet för medicin och befann sig i ett klassrum i en annan byggnad när skytten avlossade skott.

– Jag var på lektion och såg att mamma ringde flera gånger. Vi fick veta vad som hade hänt och fick åka hem, säger Klara.

Väl ute omringades hon och klasskamraterna av sirenljud från polisbilar.

– Det kändes läskigt, framför allt för att det var på ett universitet. Prag har alltid känts säkert, så det känns lite overkligt att det hände här, säger Klara.

Universitetet har ställt in alla Klaras lektioner under fredagen. Hon tror att skolan kommer ta situationen på allvar och göra det som behövs för att studenterna ska känna sig trygga.

– Jag känner mig trygg nu, men det kommer säkert vara lite annorlunda när man ska komma tillbaka efter julen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från Prag i videon. Foto: EBU/CZCT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.