Avslöjar: Jusef Erabi har förlängt med Hammarby

Publicerad 2023-12-22

Nu är det klart.

Enligt Sportbladets uppgifter har Jusef Erabi förlängt sitt kontrakt med Hammarby.

Det hela väntas bli officiellt inom de närmaste veckorna.

Ryktena kring Jusef Erabi har varit många under den senaste tiden. Det sades bland annat att han inte skulle förlänga sitt kontrakt med Hammarby och i stället skulle vilja gå utomlands. Men så blir det inte och det var heller inte spelarens tanke.

Sportbladet kunde i förra veckan avslöja att Erabi i stället var på väg att förlänga sitt kontrakt med Bajen och enligt Sportbladets uppgifter har anfallaren nu skrivit på ett nytt kontrakt med Hammarby.

Därmed blir han kvar i klubben.

Jusef Erabi.

Nye sportchefen Hjelmberg har jobbat hårt

Han har tidigare kopplats ihop med ett gäng utländska klubbar och transferjournalisten Fabrizio Romano avslöjade för några veckor sedan att italienska Genoa förde samtal med Hammarby om att köpa loss spelaren. Dessutom fanns intresse från bland annat Reims, Sparta Prag och ett par klubbar till.

Men utlandsflytten får alltså vänta för 20-åringen som gjorde sju mål i allsvenskan förra säsongen.

Nu kommer han vara en del av Hammarbys lagbygge och en nyckelspelare i truppen 2024. Därmed har också den sportsliga ledningen lagt planerna på att värva en ny 9:a på is.

Hammarby och sportchefen Mikael Hjelmberg har haft en hektisk decembermånad där klubben gjort klart med nye tränaren Kim Hellberg från IFK Värnamo och nu alltså förlängt kontraktet med Jusef Erabi.

Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg.

”Kommer ta kloka beslut”

Nya huvudtränaren Kim Hellberg var också tydlig med att han gärna hade kvar Erabi i truppen och sa följande när han presenterades som ny Hammarbytränaren i förra veckan:

– Jag tänker som “Micke” att jag har sett många unga och duktiga spelare och det kommer fler underifrån. Men det är klart att av det jag har sett är det en väldigt bra fotbollsspelare och han verkar vara en fantastiskt bra människa.

– Han kommer förhoppningsvis ta kloka beslut, vilket borde vara att stanna ett tag till i Hammarby.