Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stryktipset

Jag tar ställning och spikar i heta toppmötet

Lördagens kupong är en fin uppladdning inför Boxing Day. Det finns några nyckelmatcher som avgör utdelningen där Fulham, Norwich och Spurs gärna får tappa poäng om det ska bli några miljoner på 13 rätt. Man gör bäst i att undvika att spika samtliga tre lag om man siktar hög på utdelning.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Amrounis andelsspel (78 kronor per andel) 

Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

BÄSTA SPIKARNA

Klar favorit i seriefinalen

1. LIVERPOOL–ARSENAL 1

Liverpool spelar sin tredje raka hemmamatch på kort tid. Laget dominerade båda sina två tidigare tillställningar mot United och West Ham. Klar hemmafavorit på Anfield.

Mycket talar för en bortaseger

3. LUTON–NEWCASTLE 2

Det går att hitta flera argument för Luton-sidan i den här matchen men jag väljer trots allt att spika Newcastle. Mittbacken Lockyer saknas med hjärtproblem för Luton och även om skadelistan är lång hos gästerna så finns det otroligt mycket kvalité och talang i deras startelva. Spik!

Norwich har toppchans

8. NORWICH–HUDDERSFIELD 1

Huddersfield ligger precis ovanför strecket, då har laget ändå överpresterat resultatmässigt för spelet har inte sett bra ut. I flera av sina matcher har man backat hem med hela laget och hoppats på kontringslägen eller fasta situationer. Norwich kommer att dominera matchbilden redan från avspark. Hemmasegern rekommenderas.

SKRÄLLDRAGEN

Överskattat hemmalag

2. TOTTENHAM–EVERTON 1X2

Everton har imponerat stort senaste veckorna. Även i veckans cupförlust mot Fulham var man det bättre laget. Dyche har lyckats maximera sitt spelarmaterial och man gör det otroligt svårt att möta Everton. Tottenham har flera nyckelspelare på skadelistan och behöver prestera på topp för att få med sig tre poäng från den här matchen.

För hög procent – gardera för skräll

4. FULHAM–BURNLEY 1X2

Fulham har tidigt dragit mycket streck till sig och ser ut att bli ett av kupongens mest överstreckade lag. Man ska komma ihåg att Fulham spelade en tuff bortamatch i Liverpool tidigare under veckan. När ettan börjar närma sig 70% vill jag gardera upp hemmafavoriten på systemet.

Ojämnt Blackburn en favorit i fara

6. BLACKBURN–WATFORD X2

Watfords stigande formkurva gör skrälldraget väldigt intressant på kupongen. Blackburn är extremt ojämnt och föll med hela 0–4 i den förra omgången. Spelvärde!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Amrounis andelsspel (78 kronor per andel)

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Liverpool–Arsenal 1

Liverpool valde att rotera på flera positioner när man gjorde processen kort med West Ham tidigare under veckan. Det blev bara 0–0 i deras senaste hemmamatch i ligan mot United trots stort spelövertag. Liverpool vann skotten med 34–6 i den matchen. Tomiyasu, Partey och Timber återfinns på skadelistan för Arsenal.


2. Tottenham–Everton 1

Evertons fyra matcher långa segersvit bröts i veckan då man åkte ur cupen mot Fulham på straffar. Everton fortsätter att visa fin form och var det bättre laget sett över 90 minuter. Det har varit många jämna matcher mellan lagen senaste åren och med Spurs långa skadelista blir ettan lite väl stor favorit i den här matchen.


3. Luton–Newcastle 2

Luton har visserligen förlorat tre raka matcher men det har varit bra insatser mot både Arsenal och City där man släppt in matchavgörande mål i slutet av matchen. Newcastle har haft problem med bortaspelet hela säsongen och har flera spelare borta med skador. Det ska vara klasskillnad mellan lagen sett till budget.


4. Fulham–Burnley 1

Efter förlusten borta mot Newcastle förra helgen kom Fulham tillbaka starkt och tog sig vidare till semifinal i ligacupen tidigare under veckan. Det krävdes straffar för att slå ut Everton och spelet lämnade en del att önska. Burnley har sakta men säkert börjat anpassa sig till Premier League och har presterat bättre på slutet.


5. Nottingham Forest–Bournemouth 1

Fem förluster och ett kryss är Nottinghams facit på lagets sex senaste matcher. Vi har sett laget prestera på en högre nivå tidigare under säsongen och det känns som en tidsfråga innan det vänder. Hemma på City Ground är man vanligtvis svårslaget. Bournemouth stod för en blek insats mot Luton förra helgen då matchen avbröts efter en timme.


6. Blackburn Rovers–Watford 2

Blackburn kliver in till mötet som klar favorit hos spelbolagen och hos svenska folket men man har förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Hemmalaget fortsätter att vara extremt ojämnt och man möter ett formstarkt Watford som körde över Preston på bortaplan i sin senaste match. Spelvärdet ligger hos gästerna.


7. Middlesbrough–West Bromwich 1

Middlesbrough tog en komfortabel seger i veckan då man avancerade till semifinal i ligacupen. När Carricks Middlesbrough spelar på sin högsta nivå är det få lag i serien som kan matcha Boro. WBA har tajtat till sitt försvar men offensivt gör man för lite mål, speciellt med tanke på den kvalitén som finns i truppen. Gästerna har anfallarna Dike och Maja skadade.


8. Norwich–Huddersfield 1

Gibson, Hwang, Sargent och Sörensen saknas för hemmalaget. Hos gästerna är Hudlin, Harratt, Jackson, Jones, Ruffels och Turton borta från spel. Norwich är obesegrat i sina fyra senaste matcher och kommer från en stark insats borta mot serieledaren Ipswich i den förra omgången. Tuff uppgift för Huddersfield.


9. Plymouth–Birmingham 2

Nykomlingen Plymouth har varvat toppinsatser med rejäla bottennapp. Birmingham har inte fått det lyftet man hoppats på sedan Rooney tog över som tränare. Tvärtom så har spelet blivit sämre. Trots det tycker jag att hemmalaget blir en för stor favorit i den här matchen. Spelare för spelare har gästerna en betydligt bättre trupp och till 26% ska tvåan med.


10. Queens Park Rangers–Southampton 2

Cifuentes smekmånad tog slut när hans QPR förlorade mot bottenkonkurrenten Sheffield Wednesday i den förra omgången. Till helgen kommer hans lag att testas då man ställs mot formstarka Southampton. Gästerna har 14 (!) raka matcher utan förlust. När lagen möttes i augusti vann Southampton med 2–1 men gästerna har bara blivit bättre sedan dess. Tvåa!


11. Sheffield W–Cardiff 1

Sheffield såg länge ut att vara på väg rakt ut ur serien men man har lyckats vände trenden senaste veckorna. Vi har sett flera solida insatser på slutet med segrar mot lag som Blackburn, QPR och Stoke. Cardiff sliter med bortaspelet och blev utspelat borta mot Hull i sin senaste match. Diaby, Iorfa och Wilks är alla tveksamma till spel för hemmalaget inför.


12. Stoke–Millwall 1

Millwall tappade in 1–1 på straff i slutminuterna mot Huddersfield i den förra omgången. Laget har underpresterat och spelet ser inte ut att bli bättre för stunden. Stoke har inte heller rosat marknaden men man visar upp en högre lägsta nivå än Millwall. Haksabanovic och Wilmot saknas med skador för hemmalaget. Millwall har De Norre på skadelistan. Stark etta!


13. Sunderland–Coventry 1

Cirkin och Evans missar mötet för Sunderland. Coventry har fortsatt Tavares på skadelistan. Gästerna saknar spets framåt sedan Gyökeres lämnade i somras men man är defensivt starkt. Poäng mot både Southampton och Leeds senaste omgångarna är talande för hur svårt Coventry är att möta. Känslan är att Sunderland får bära ett alldeles för stort favoritskap.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.