Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vin Diesel

Vin Diesel stäms för övergrepp – av tidigare assistenten

En kvinna som arbetade som assistent till skådespelaren Vin Diesel har lämnat in en stämningsansökan där hon hävdar att Diesel utsatte henne för sexuella övergrepp 2010.

Vin Diesel är främst känd för sin roll i ”Fast and furious”-filmerna.
Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Kvinnan arbetade för Diesels bolag One Race i Atlanta och hennes arbetsuppgifter gick ut på att eskortera Vin Diesel till och från olika evenemang för att se till att han inte hamnade på paparazzibilder med andra kvinnor än sin dåvarande flickvän, skriver Vanity Fair.

Enligt stämningsansökan var kvinnan ensam med Vin Diesel på hans hotellrum en kväll, då han ska ha naglat fast henne mot väggen, tafsat på henne och börjat klä av henne. När kvinnan försökte värja sig började Diesel enligt stämningsansökan att onanera. Kvinnan uppger att hon då blundade och slutade göra motstånd för att undvika att uppröra honom ännu mer.

Några timmar efter händelsen ska kvinnan ha fått ett samtal från Vin Diesels syster, som är vd för One Race, med budskapet att hennes anställning i företaget hade upphört.

Stämningsansökan har lämnats in i Kalifornien, där man tillfälligt har ändrat preskriptionstiden för fall som rör sexuella övergrepp. För att den anklagade ska kunna åtalas då preskriptionstiden löpt ut måste personen ha försökt att minst en gång tidigare mörka anklagelser om övergrepp, skriver Variety.

Vin Diesels advokat säger i ett uttalande till Vanity Fair att skådespelaren förnekar anklagelserna och att ”det här är första gången han hör om den här 13 år gamla historien från en person som var anställd i bolaget under nio dagar”.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.