Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så kan du köra säkrare i snöovädret – Christer Lindén, trafikpolis, berättar. Foto: Petra Åsberg/SVT

Trafikpolisen: Titta på vägen – inte ner i telefonen

Publicerad

Trafikpolisen har under fredagen haft fullt upp, i och med att resandet inför julhelgen sammanföll med snöovädret ”Pia” som lett till snöfall och hårda vindbyar i södra Gävleborg.

– Det är lite avkörningar, lite krockar och olyckor som har varit de här timmarna, sa Christer Lindén, trafikpolis, vid lunchtid.

Enligt SMHI kan det komma uppemot 25 centimeter nysnö till och med lördagsmorgonen och i kombination med det nollgradiga vädret ger det halka på vägbanorna. Polisen har under fredagen hjälpt till vid ett antal bärgningar.

Jultrafiken i Gävleborg 2023

Allt fler förare tittar ner i telefonerna

Christer Lindén berättar att de även märkt av allt fler förare tittar ner i telefonerna och då kan missa plötsliga händelser i trafikflödet.

– Det är ju många som håller på med sociala medier när de sitter och kör – gör inte det. Ibland känns det som att det är viktigare att sitta på sociala medier än att titta var trafiken går, säger trafikpolis Christer Lindén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jultrafiken i Gävleborg 2023

Mer i ämnet