Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Waltersson Grönvall (M) kallar det ”ett misslyckande för samhället”. Foto: Per Leandersson/SVT

Socialtjänstministern om fallet Tim: ”Helt oacceptabelt”

Publicerad

Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) reagerar starkt på SVT:s granskning av 16-årige Tims tid inom socialtjänsten.

– Uppgifterna är oerhört allvarliga och helt oacceptabla, säger hon.

Se dokumentären ”Uppdrag: Foxtrot” här.

Nyligen överlämnades utredningen “Barn och unga i samhällets vård” till regeringen. Där finns 130 förslag på åtgärder som ska förbättra vården av barn.

Ett arbete som regeringen redan har påbörjat, enligt socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M).

– Hade en rad av de verktyg som regeringen nu arbetar med funnits på plats för ett bra tag sedan tror jag vi hade kunnat stoppa den här utvecklingen med barn och unga som rekryteras till kriminella nätverk för länge sedan, säger hon.

15 olika handläggare

SVT Nyheter har granskat socialtjänstens insatser för 16-årige Tim som rekryterades in i gängkriget. Han flyttades elva gånger på två år och hade kontakt med minst 15 olika handläggare på socialtjänsten.

– Varenda barn som befinner sig i den här situationen är naturligtvis ett misslyckande för samhället, säger Camilla Waltersson Grönvall.

Hör socialtjänstministern i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.