Idrottarna som tjänar mest på college

Bronny James och Olivia Dunne i topp

Publicerad 2023-12-22

LeBron James son, en quarterback och Olivia Dunne.

Det är collegeidrottarna som har dragit in mest pengar.

Sedan en tid tillbaka får idrottare som går på college tjäna pengar. Det har gjort att flera kan dra in mångmiljonbelopp i form av inkomster från bland annat sponsorer och sociala medier.

Den som drar in allra mest är Bronny James, son till basketstjärnan LeBron James. James spelar basket för Unviersity of Southern California och har 7,6 miljoner följare på Instagram.

Bronny James.

Enligt sajten On3, som specialiserar sig på collegeidrott, har 19-åringen dragit in hela 5,9 miljoner dollar, cirka 60 miljoner kronor.

Tvåa på listan är Shedeur Sanders, quarterback för Colorado Buffaloes, som har inkasserat fyra miljoner dollar. Hans lag tränas av hans far, Deion Sanders, som är en tidigare storspelare och en stor profil inom amerikansk fotboll.

Shedeur Sanders.

Olivia Dunne trea

Första kvinna på listan är gymnasten Olivia Dunne på tredje plats.

Oliva Dunne.

21-åringen går på Louisiana State University och är en stor profil på sociala medier där hon har 7.5 miljoner följare på TikTok och 4,5 miljoner på Instagram. Hon beräknas ha tjänat 3,3 miljoner dollar.

16 år – tjänar 1,2 miljoner dollar

Listan domineras annars av basketspelare och amerikanska fotbollsspelare.

Noterbart i övrigt är att LeBron James näst yngsta son, Bryce James, kliver in på plats 18. Bryce James är bara 16 år och går på high school men har trots det tjänat 1,2 miljoner dollar.

Sportbladets Nyhetsbrev

Skaffa Plus och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Följ ämnen i artikeln