Klassiska bakverk i hemlig vinter­trädgård

Pulitzer Gardens vinterträdgård.
Pulitzer Gardens vinterträdgård. Foto: Suaturay

I den holländska huvudstaden innebär vinter mindre trängsel – och bättre möjligheter att i lugn och ro göra mysiga upptäckter. Detta är våra åtta bästa tips just nu.

Ingen reser till Amsterdam utan att vara fascinerad av den våldsamt söta byggnadskonsten. En av de bästa platserna för ett rejält djupdyk är museet Het Schip som ligger i ett spektakulärt, drygt hundraårigt byggnadskomplex ritat av Michel de Klerk. Allt – arbetarklassbostäder, mötessalar, postkontor och grundskola – är ritat i Amsterdamskolans uttrycksfulla och tegelrika arkitekturstil från 1910-talet. Som museum bjuder det på en spännande historielektion och insikter om konstruktionens roll för att förbättra människors vardag.

Ett modernt exempel på Amsterdams stadsplanering hittas i Noord. Här har ett industriområde förvandlats till en urban oas av bostäder, arbetsplatser, kaféer, uthyrning av gamla båtar för den som vill sova över och särskilda event. Just nu pågår en alternativ julmarknad. De Ceuvel har hyllats för allt från sin cirkulära ekonomi till nytänkande om hållbarhet. Kom för den unika känslan och den goda lunchen, stanna för de intressanta invånarna och samtalen.

Laddar…
Mer från Startsidan